Διέρρηξαν τo σπίτι του Χρήστου Νικολόπουλου – Εκλεψαν και το αγαπημένο του μπουζούκι

Ληστές εισέβαλλαν στη βίλα του γνωστού μουσικοσυνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου στον Κάλαμο Φθιώτιδας και του έκλεψαν, μεταξύ άλλων, και το αγαπημένο του μπουζούκι

Η διάρρηξη έγινε το βράδυ του Σαββάτου. Ο μουσικοσυνθέτης απουσίαζε καθώς πρόκειται για εξοχικό σπίτι, και αυτό φάνηκαν να το γνωρίζουν οι δράστες.

Αν και χτύπησε ο συναγερμός οι διαρρήκτες δεν πτοήθηκαν και με γρήγορες κινήσεις έκαναν άνω κάτω το σπίτι ψάχνοντας για τιμαλφή και χρήματα, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές.

Οι διαρρήκτες

δεν βρήκαν κάτι από αυτά που αναζητούσαν και αρκέστηκαν σε μερικά προσωπικά αντικείμενα του μουσικοσυνθέτη.

Μεταξύ αυτών ένα μπουζούκι που είχε συναισθηματική αξία για τον συνθέτη, καθώς του το είχε δωρίσει ένα αγαπημένο του πρόσωπο.

«Θα παρακαλούσα αν πέσει στην αντίληψη κάτι κάποιου για το μπουζούκι να ειδοποιήσει. Αυτό το μπουζούκι γράφει πάνω και τα αρχικά μου», είπε μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Νικολόπουλος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, με τα πρώτα του ακούσματα να έχουν σαφέστατα ρίζες της ελληνικής μουσικής παράδοσης και με το πρώτο του μπουζούκι στα χέρια -σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών- βρέθηκε για πέντε μήνες κοντά σε έναν δάσκαλο μουσικής.

Αυτό είναι το αγαπημένο του μπουζούκι (cnikolopoulos.gr)

Σύμφωνα με τη βιογραφία του, αν και αρίστευσε στο διάβασμα του πενταγράμμου, τα μυστικά του οργάνου που διάλεξε, το μπουζούκι, τα έμαθε αυτοδίδακτα. Αρχισε να μελετάει ατελείωτες ώρες με το μπουζούκι του και παράλληλα να παίζει με κάποια μικρά συγκροτήματα της περιοχής είτε λαϊκά είτε παραδοσιακά τοπικά. Πολύ γρήγορα ο Χρήστος Νικολόπουλος άρχισε να γίνεται ένας δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. Για λόγους βιοποριστικούς και με σκοπό να βοηθήσει την οικογένειά του ασχολήθηκε από νωρίς επαγγελματικά παίζοντας σε όλη την περιφέρεια της πατρίδας του, σε κέντρα, γιορτές, γάμους, πανηγύρια κ.λπ.

Οι συμμετοχές του ως μουσικός/δεξιοτέχνης στο μπουζούκι, λέγεται ότι ξεπερνούν κάθε άλλον μουσικοσυνθέτη στη χώρα. Διεκδικεί το ρεκόρ έως σήμερα έχοντας στο ενεργητικό του πολύ περισσότερα από 20.000 τραγούδια (playbacks/recordings) σε πάρα πολλούς δίσκους, συλλογές κ.λπ. Ωστόσο, πολλά από αυτά είναι καταχωρημένα σε δισκογραφικές κυκλοφορίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τα τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος υπερβαίνουν επίσης τα 1.800. Τα περισσότερα από αυτά, με το μπουζούκι που το έκλεψαν.

Η Ασφάλεια Λαμίας διενεργεί προανάκριση, ενώ η Σήμανση πήρε αποτυπώματα από τους χώρους της βίλας όπου κινήθηκαν οι δράστες.

The post Διέρρηξαν τo σπίτι του Χρήστου Νικολόπουλου – Εκλεψαν και το αγαπημένο του μπουζούκι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα