Χρ. Σπίρτζης για ΟΑΣΘ: Οι διαφορές μας με τον κ. Παππά είναι κυρίως ποδοσφαιρικές (VIDEO)

Διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, διέψευσε ότι είναι δυσαρεστημένος από τις διοικήσεις ΟΑΣΘ και ΟΣΕΘ.

Ο κ. Σπίρτζης κλήθηκε να σχολιάσει τις διοικήσεις, κατά τις δηλώσεις του, μετά την υποδοχή του μετροπόντικα «Φρίξου», στο σταθμό «Καλαμαριά» του μετρό Θεσσαλονίκης.

«Δυσαρέσκεια

υπάρχει για τη στάση κύκλων, που έχουν καθυστερήσει τη διαδικασία της εκκαθάρρισης. Ήδη το επόμενο διάστημα εξετάζεται μια από τις προσφυγές στο ΣτΕ», εξήγησε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αυτά που έχουμε βρει στον ΟΑΣΘ είναι πέρα από τη φαντασία».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε μάλιστα πως «δυσαρέσκεια υπάρχει επίσης για τις αθλιότητες, που γράφοται σε σχέση με τις διοικήσεις ΟΑΣΘ και ΟΣΕΘ. Η Θεσσαλονίκη ποτέ δεν είχε 520 λεωφορεία. Ούτε η τηλεματική λειτουργούσε όπως έπρεπε. Τα στοιχεία που έδιναν στη δημοσιότητα δεν είναι φερέγγυα».

Συνεχίζοντας ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως στόχος είναι «να σταματήσει ο ΟΑΣΘ να έχει τον εξοπλισμό που παρέλαβε. Να αναβαθμιστεί η κινητή και ακίνητη περιουσία του. Αυτό δεν είναι εύκολο».

Ερωτηθείς για την ανανέωση του στόλου, ο υπουργός επισήμανε ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήλεγχαν ούτε το αποθεματικό, ούτε τη λειτουργία των συστημάτων του ΟΑΣΘ. Με μεγάλο κόπο λειτουργήσαμε τον Οργανισμό, με όραμα να αποκτήσει η πόλη σύγχρονες αστικές συγκοινωνίες».

Αστειευόμενος, ο κ. Σπίρτζης είπε πως «με τον κ. Παππά έχουμε μεγάλες διαφωνίες, αλλά σε άλλα θέματα, κυρίως ποδοσφαιρικά», όταν ρωτήθηκε για τα όσα ακούγονται περί δυσαρέσκειά του από τη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Όσον αφορά στη συζήτηση για την κατάργηση της γραμμής 25, στη Νεάπολη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε πως «ο Σίμος Δανιηλίδης είναι ένας δήμαρχος, που στήριξε τον δημόσιο ΟΑΣΘ, όμως πρέπει όλοι να γνωρίζουμε τις διαδικασίες που ακολουθούνται».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, αναφερθείς στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, υπογράμμισε πως «από τον ισολογισμό, που συνέταξαν οι ορκωτοί λογιστές, προέκυψε ότι ο Οργανισμός έπρεπε να έχει αποθεματικό 38-40 εκ. ευρώ και στον συγκεκριμένο λογαριασμό βρέθηκαν μόλις 700 ευρώ. Η ιστορία δεν τελειώνει. Δώσαμε όρκο τιμής: Θα ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Υπάρχουν όχι μόνο διαχειριστικές, αλλά και πολιτικές ευθύνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα