Ο Χρ. Σπίρτζης υποδέχτηκε τον "Φρίξο" στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ο «Φρίξος», ο δεύτερος μετροπόντικας, έφτασε σήμερα στον σταθμό «Καλαμαριά» του μετρό Θεσσαλονίκης. Εκεί τον υποδέχτηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Στην άφιξη του μετροπόντικα ήταν παρόντες ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. και Καθηγητής, Γιάννης Μυλόπουλος, ο

διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Θεόδωρος Παπαδόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σπίρτζης είπε χαρακτηριστικά πως «το έργο, από εκεί που ήταν ανέκδοτο, επιτέλους ολοκληρώνεται. Το 2019 θα είναι έτοιμη η κύρια γραμμή για τη δοκιμαστική λειτουργία.Το 2020 θα παραδοθεί στο κοινό και δύο μήνες αργότερα θα είναι έτοιμη και η επέκταση προς Καλαμαριά».

Όπως εξήγησε, η διάνοιξη των σηράγγων στην Καλαμαριά βρίσκεται στο 60%, ενώ διαβεβεαίωσε πως θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, νωρίτερα από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Αναφορικά με τις επεκτάσεις του μετρό της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε πως «το πρώτο εξάμηνο του 2018 θα αρχίσουν οι πρόδρομες εργασίες για την επέκταση προς τη δυτική Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα αρχίσουν οι μελέτες για την επέκταση του αεροδρομίου».

«Θα γίνουν εγκαίρως οι απαραίτητες κυκλοφοριακές μελέτες, ώστε να μη ταλαιπωρηθεί ο κόσμος, όπως συνέβη στη βασική γραμμή», πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες του thestival.gr, από την άφιξη του «Φρίξου»:

Keywords
Τυχαία Θέματα