Τα δύο φρούτα που «νικάνε» την αυπνία

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένα τρόφιμα μπορούν να σας κάνουν να νυστάξετε ή προάγουν τον καλύτερο ύπνο: Αυτά είναι τα δύο φρούτα που σας βάζουν... στο κρεβάτι!

Οι ερευνητές, συμπεριλαμβανομένων των διατροφολόγων και των ειδικών του ύπνου, έχουν διεξάγει διαφορετικούς τύπους μελετών για να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τις καλύτερες τροφές για τον ύπνο.

Τόσο η διατροφή όσο και ο ύπνος είναι πολύπλοκα, πράγμα που σημαίνει ότι δύσκολα ένα μόνο τρόφιμο θα βοηθήσει στον ύπνο χωρίς να τροποποιήσετε κι άλλες καθημερινές

συνήθειές σας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τροφές και ποτά που μπορούν να διευκολύνουν τον ύπνο!

Το ακτινίδιο

Τα ακτινίδια προσφέρουν στον οργανισμό μας πολλά θρεπτικά συστατικά, μεταξύ των οποίων βιταμίνες C και Ε, καθώς και κάλιο και φυλλικό οξύ.

Ορισμένες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση ακτινιδίου μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο. Σε μια μελέτη, άτομα που έτρωγαν δύο ακτινίδια μία ώρα πριν από τον ύπνο, διαπίστωσαν ότι αποκοιμήθηκαν γρηγορότερα, κοιμήθηκαν περισσότερο και είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα γιατί τα ακτινίδια μπορεί να βοηθούν στον ύπνο, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να σχετίζεται με τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν ελλείψεις φυλλικού οξέος και/ή την υψηλή συγκέντρωση σεροτονίνης.

Τα βύσσινα

Αρκετές μελέτες έχουν βρει οφέλη για τον ύπνο στα άτομα που πίνουν χυμό από βύσσινο. Σε μια μελέτη, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που έπιναν δύο μερίδες χυμού βύσσινου (δύο φλυτζάνια την ημέρα) είχαν περισσότερο συνολικό χρόνο ύπνου, ενώ παράλληλα ο ύπνος τους ήταν περισσότερο ξεκούραστος.

Αυτά τα οφέλη μπορεί να προέρχονται από το γεγονός ότι τα βύσσινα έχουν συγκέντρωση μελατονίνης - πάνω από το μέσο όρο - που συμβάλλει στη ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού και προάγει τον υγιή ύπνο. Τα βύσσινα μπορεί επίσης να έχουν αντιοξειδωτική δράση που ευνοεί τον ύπνο.

#ΦΡΟΥΤΑ #ΔΙΑΤΡΟΦΗ #ΑΥΠΝΙΑ #ΥΠΝΟΣ #ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα