Μπίζνες με γραφείο τελετών: Τραυματιοφορείς τους ενημέρωναν για τους βαριά άρρωστους νοσοκομείου

Ήξεραν ποιοι ασθενείς είναι σε βαριά κατάσταση και ενημέρωναν ιδιοκτήτη γραφείου τελετών.

Υπάλληλος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και ένας ιδιώτης, πληροφορούσαν ιδιοκτήτη γραφείου τελετών για την υγεία ασθενών σε βαριά κατάσταση, προκειμένου το συγκεκριμένο γραφείο να αναλαμβάνει τις κηδείες στην περίπτωση θανάτου αυτών των ασθενών. Και οι δύο συνελήφθησαν, προχθές το πρωί, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων

Ασφαλείας για –κατά περίπτωση- δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα μία υπάλληλος του νοσοκομείου.

Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, οι δύο κατηγορούμενοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους ως τραυματιοφορείς, είχαν πληροφορίες σχετικά με το ποιοι ασθενείς επρόκειτο να αποβιώσουν και έναντι χρηματικής αμοιβής, ενημέρωναν τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών.

Προχθές το πρωί, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και τα δύο άτομα συνελήφθησαν. Από έρευνα που έγινε σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18.240 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και ιδιόχειρες σημειώσεις. Διαπιστώθηκαν 74 περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου. Από αυτές, 54, αφορούσαν ασθενείς που απεβίωσαν, ενώ τις 26 από αυτές τις περιπτώσεις, είχε αναλάβει το συγκεκριμένο γραφείο τελετών. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Ξενοφών Αυγερινός, δήλωσε στο Aeolos Tv, ότι οι εργαζόμενοι καταδικάζουν τέτοια γεγονότα, που θα πρέπει όμως να αποδειχθούν.

#ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ #ΜΥΤΙΛΗΝΗ #ΓΡΑΦΕΙΟ_ΤΕΛΕΤΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπίζνες, Τραυματιοφορείς,biznes, travmatioforeis