«Προσωπική δέσμευση» Μητσοτάκη το Ρόδος Pass

«Από τη στιγμή που είναι προσωπική μου δέσμευση θα υλοποιηθεί», σχολίασε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «είμαστε αυτή τη στιγμή στα τελικά στάδια της παραμετροποίησης του τρόπου με τον οποίο θα χορηγηθεί αυτή η παροχή».

Στην δέσμευση για το «Ρόδος pass» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σύσκεψη πού είχε το απόγευμα με τους εκπροσώπους φορέων της Ρόδου στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Όπως είπε, "απ’ τη στιγμή που είναι προσωπική μου δέσμευση θα υλοποιηθεί" και πρόσθεσε ότι "είμαστε αυτή τη στιγμή στα τελικά στάδια της παραμετροποίησης

του τρόπου με τον οποίο θα χορηγηθεί αυτή η παροχή".

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη είναι μια παροχή για την οποία ζητάμε έναν επιμερισμό του κόστους μεταξύ του κράτους, των ξενοδόχων, των tour operators. «Θα βρούμε μία φόρμουλα η οποία πιστεύω ότι θα είναι δίκαιη, έτσι ώστε όσοι αναγκάστηκαν να διακόψουν τις διακοπές τους, να μπορούν, εφόσον το θέλουν, να επιστρέψουν δωρεάν στο νησί τις περιόδους εκείνες που θέλουμε περισσότερους επισκέπτες και το 2024 να είναι η ευκαιρία να ολοκληρώσουν δωρεάν τις διακοπές που δεν κατάφεραν να κάνουν τον φετινό χρόνο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά από την Ρόδο και στις συνεχιζόμενες πυρκαγιές στον Έβρο «ο οποίος δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από τη Ρόδο» και προανήγγειλε ότι «εκεί θα αφιερώσουμε μεγάλο κομμάτι της ενέργειάς μας για να δούμε αντίστοιχες δράσεις οι οποίες απλά εκεί θα είναι σε μεγαλύτερη κλίμακα».

Ειδικά για την Ρόδο ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το συνολικό τουριστικό προϊόν του νησιού προστατεύτηκε και τόνισε πως ούτε οι πιο αισιόδοξοι θα μπορούσαν να προβλέψουν ότι θα ξαναέβρισκε τον ρυθμό της τόσο γρήγορα,. Αναγνώρισε ωστόσο ότι υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες επιχειρήσεις στη νότια Ρόδο που έχουν υποστεί μια πιο εστιασμένη ζημιά και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετης στήριξης .

«Εδώ είμαστε να εξετάσουμε, αφού κάνουμε το τελικό ταμείο, αν απαιτείται και πώς απαιτείται κάποια πρόσθετη υποστήριξη για αυτές ειδικά τις επιχειρήσεις της νότιας Ρόδου που ενδεχομένως επλήγησαν περισσότερο, ειδικά την κρίσιμη για αυτές περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΡΟΔΟΣ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΦΩΤΙΕΣ #ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα