Ο Στέλιος Πέτσας βλέπει «πολιτικοποίηση του Αστεροσκοπείου» στις φωτιές και αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία

Μαίνεται η δασική πυρκαγιά στον Έβρο για 14η ημέρα. Η φωτιά έχει καταστρέψει περισσότερα από 812.000 στρέμματα. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιπαράθεση με το Εθνικό Αστεροσκοπείο και υποτιμά τα δεδομένα για τα καμένα εδάφη.

Ο Στέλιος Πέτσας βρέθηκε στην εκπομπή Κόντρα24 και αμφισβήτησε τις ανακοινώσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου και της επιστημονικής κοινότητας για τις καμένες εκτάσεις των πυρκαγιών στον Έβρο.

«Ξέρετε τι βλέπω; Δεν το βλέπω τώρα, το βλέπω από την εποχή που είχαμε χιονοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα, βλέπω μια

πολιτικοποίηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που δεν μου αρέσει καθόλου», είπε αρχικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. «Όχι, δεν λέω ότι κάνει αντιπολίτευση. Λέω για πολιτικοποίηση. Δεν είναι η πρώτη φορά και το καταγράφω σαν παρατήρηση, δεν κάνω κριτική. Ότι έχει πολιτικοποιηθεί ο ρόλος του», συμπλήρωσε ο Στέλιος Πέτσας.

«Πιστεύει κανείς ότι δεν έχει εργαλεία στα χέρια της η Πολιτική Προστασία για όλα αυτά τα στοιχεία για τα οποία συζητάμε; Μια βόλτα στο Συντονιστικό μπορεί να δείξει όλα αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν και καταγράφονται» είπε και πρόσθεσε: «Είναι άλλο πράγμα η περίμετρος μιας πυρκαγιάς η οποία καταγράφεται από μια δορυφορική εικόνα σε σχέση με το τι πραγματικά κάηκε. Αυτό είναι διαφορετικό και απαιτεί δεύτερη και τρίτη εκτίμηση» ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

«Εγώ δεν έκανα αξιολογική κρίση, ούτε κριτική, εγώ κατέγραψα το γεγονός. Νομίζω ότι αν ανατρέξει κανείς και στον χειμώνα που μας πέρασε και τώρα, βλέπουμε ότι ασκεί μια κριτική [...] Δεν άκουσα την αντιπολίτευση να επικαλείται κάποιον άλλο φορέα», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τις προηγούμενες ημέρες, τόσο το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος όσο και η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη υποβάθμισαν τα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου και υποεκτίμησαν τις καταστροφές των δασικών πυρκαγιών που κατέγραψε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus στον Έβρο.

{https://www.youtube.com/watch?v=Z3jkW0VfeUI&t=10s}

#ΣΤΕΛΙΟΣ_ΠΕΤΣΑΣ #ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ #ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ_ΑΘΗΝΩΝ #ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΕΒΡΟΣ #COPERNICUS
Keywords
Τυχαία Θέματα
Στέλιος Πέτσας, Αστεροσκοπείου,stelios petsas, asteroskopeiou