Η Έφη Αχτσιόγλου σχολιάζει το «πρόβλημα» της υποψηφιότητας Κασσελάκη

«Απολύτως ευπρόσδεκτη η υποψηφιότητα Κασσελάκη» είπε χαρακτηριστικά η υποψήφια πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, εντοπίζοντας παράλληλα και ένα αρνητικό ζήτημα για την υποψηφιότητα του Σ.Κασσελάκη.

«Εκτιμώ ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα φέρουν εμένα στην προεδρία του κόμματος», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έχω επιλέξει εξαρχής να μην κάνω κανένα σχόλιο για τους συνυποψηφίους μου. (…) Ξαναλέω ότι η διαδικασία μας είναι απολύτως ανοιχτή. Αυτό έχουμε επιλέξει. Δηλαδή μπορεί ο καθένας

να προσέλθει σε αυτή τη διαδικασία και να διεκδικήσει να γίνει πρόεδρος του χώρου, καταθέτοντας πολιτική και οργανωτική πρόταση. Άρα, εφόσον δεν υπάρχουν προϋποθέσεις, αυτή η υποψηφιότητα (του Σ.Κασσελάκη) είναι απολύτως ευπρόσδεκτη. Είμαστε όλοι ανοιχτοί. (…)

Άρα από εκεί και πέρα νομίζω ότι εγώ σε ό,τι με αφορά, θέλω να μιλώ για τη δικιά μου υποψηφιότητα. Τι χαρακτηριστικά έχει η δικιά μου υποψηφιότητα. Τελικός κριτής θα είναι οι ψηφοφόροι. (…) Το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής. Έχει συμβεί και στο παρελθόν, όπως θυμάστε. (…) Η απουσία του Προέδρου από το Κοινοβούλιο είναι ένα ζήτημα», σχολίασε επί λέξει η Έφη Αχτσιόγλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, είναι κόμμα εξουσίας και οι προκλήσεις είναι μεγάλες για τον επόμενο πρόεδρο τόνισε πριν από λίγο στην ΕΡΤ η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα της ότι θα κερδίσει τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

Όσον αφορά την πολιτική που θα ακολουθήσει ανέφερε ότι αυτή θα είναι ισοβαρής σε ότι αφορά την μαχητική κριτική προς την κυβέρνηση και τις προτάσεις που θα διατυπώνει το κόμμα για ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το πως σκοεύει να αξιοποίησει τον Αλέξη Τσίπρα, εφόσον βρεθεί στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Αχτσιόγλου είπε ότι δεν πάρει μόνη της αυτήν την απόφαση. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος θα αποφασίσει τον τρόπο της πολιτικής συμμετοχής του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ασκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών λέγοντας ότι δεν έγινε σωστή προετοιμασία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και της κλιματικής κρίσης. Πρέπει επιτέλους να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για τα σχέδια δασοπροστασίας αλλά και για το οικονομικό μοντέλο της χώρας ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Εκατό μέρες και κάτι από την εκλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (…) έχουμε φονικές πυρκαγιές, απώλειες ανθρώπινων ζωών, τεράστια οικολογική καταστροφή κι ένα κράτος που απείχε, ένα κράτος που δεν ήταν εκεί για να προστατεύσει, για να προλάβει. Αυτό που έλειπε ήταν η πρόληψη» δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, ενώ υπογράμμισε ότι «η κλιματική κρίση δεν είναι δικαιολογία».

{https://www.facebook.com/e.achtsioglou/videos/2234695716919028/}

#ΣΥΡΙΖΑ #ΕΦΗ_ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ #ΠΡΟΕΔΡΟΣ #ΗΓΕΣΙΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έφη Αχτσιόγλου, Κασσελάκη,efi achtsioglou, kasselaki