Όλη η «διαδρομή» του αγαπημένου μας χυμού, από το χωράφι μέχρι το ποτήρι μας

Οι χυμοί φρούτων αποτελούν ανάσες δροσιάς και είναι αναζωογονητικοί για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μπορούμε να τους απολαύσουμε όχι μόνο μέσα από ένα καλό πρωινό, αλλά και σε πολλές άλλες στιγμές στη διάρκεια της ημέρας. Μας χαρίζουν ενέργεια και δύναμη, και είναι ευεργετικοί για τον οργανισμό μας.

Πώς όμως φτάνει ένας χυμός από τον καρπό του δέντρου μέχρι το τραπέζι του σπιτιού μας ή το γραφείο στην εργασία μας; Οι απαντήσεις δίνονται μέσα από το «ταξίδι» του χυμού της Amita, στη «διαδρομή» από το χωράφι και τους παραγωγούς μέχρι να

φτάσει στο ποτήρι μας. Είναι πολύ σημαντικό για όλους που καταναλώνουμε χυμούς να γνωρίζουμε όχι μόνο τη γεύση αλλά και την ποιότητά του.

Ποια είναι η σχέση που έχει ο αγαπημένος μας χυμός που πίνουμε με τη φύση και τους παραγωγούς; Ποια είναι η προέλευση των φρούτων και φυσικά με πόσο επαγγελματισμό, γνώσεις και μεράκι οι άνθρωποι κινούν τις διαδικασίες για να φτάσει μέχρι το ποτήρι μας;

Δύο παραγωγοί μιλούν για τα βασικά συστατικά της μοναδικότητας και της ποιότητας των χυμών της Amita.

«Όπως και στη ζωή ό,τι δίνεις, αυτό σου έρχεται πίσω»

«Είμαι μια ζωή μέσα στη φύση, απαιτητική και κοπιαστική αλλά πολύ όμορφη, λέει η Αντριάνα Μάμαλη από την Πετριά Σκύδρας του νομού Πέλλας. «Τι μου έχει μάθει η φύση; Μου έχει μάθει ότι όπως και στη ζωή ό,τι δίνεις, αυτό σου έρχεται πίσω. Γι' αυτό και εμείς δίνουμε τα πάντα για να καλλιεργήσουμε τα καλύτερα φρούτα που μπορούμε να έχουμε. Το φρούτο, πρέπει να το "ακούς", να είναι το μεράκι σου. Και η συγκίνηση που νιώθουμε ξέροντας τελικά ότι θα φτάσει σε τόσα σπίτια, είναι απερίγραπτη. Τα φρούτα είναι η ζωή μου, μεγάλωσαν με επιμονή, φροντίδα και αγάπη. Αγάπη γι' αυτό που κάνεις, φυσικά και μοναδικά», συμπληρώνει.

{https://www.youtube.com/watch?v=C58eLGEgnJk}

«Τα δέντρα μας είναι γεμάτα ζωή»

Από την πλευρά του, ο Παύλος Αδαμίδης από την Πετριά Σκύδρας του νομού Πέλλας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ζωή μας είναι τα δέντρα μας, είναι η φύση μας. Τα δέντρα μας είναι γεμάτα ζωή, γεμάτα καρπούς. Και κάθε καρπός είναι μοναδικός. Θα φροντίσουμε να μεγαλώσουν σωστά, ο καθένας ξεχωριστά με την καλύτερη ποιότητα. Το καταλαβαίνουμε αμέσως και όταν στο τέλος της διαδρομής το γευτούμε, εκεί καταλαβαίνουμε τη διαφορά. Η δουλειά μας είναι μέσα στη φύση και η φύση είναι η ζωή μας. Φυσικά και μοναδικά».

{https://www.youtube.com/watch?v=hu644QkhPzY}

«Φυσικά και μοναδικά»

Και φυσικά δεν είναι μόνο το χωράφι και οι παραγωγοί που «φέρνουν» το χυμό στο τραπέζι μας. Εξίσου σημαντική είναι και η όλη διαδικασία, από την παραλαβή του καρπού μέχρι αυτός να γίνει χυμός.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται τα στάδια της χυμοποίησης. Πώς γίνεται η παραλαβή, η παστερίωση και η συσκευασία του χυμού για να καταλήξει στο τελικό προϊόν που απολαμβάνουμε ως καταναλωτές.

{https://www.youtube.com/watch?v=t1udDtwpuic}

Για να γνωρίσουμε καλύτερα το προϊόν, όπως το θέλουμε να έρχεται στο ποτήρι μας, δηλαδή φυσικά και μοναδικά, μια «ξενάγηση» στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που διαθέτει η εταιρεία Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι, στο μεγαλύτερο ελληνικό εργοστάσιο αναψυκτικών, θα μας «μυήσει» στις σύγχρονες τεχνικές.

{https://www.youtube.com/watch?v=CUraATKIvBw}

Με σύμμαχο την τεχνολογία, τα υψηλά στάνταρ και τους συνεχείς ελέγχους ποιότητας, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, ο χυμός μεταφέρεται με ασφάλεια στο ποτήρι μας!

#ΧΥΜΟΙ #ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ #ΦΡΟΥΤΑ #ΧΩΡΑΦΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλη,oli