Αυξήσεις και στις μεταφορικές εταιρείες, πόσο ακρίβυναν μετακομίσεις και αποστολές δεμάτων

Σε ανατιμήσεις της τάξεως του 20% έχουν προχωρήσει οι μεταφορικές εταιρείες εξαιτίας των αυξήσεων στα καύσιμα και συγκεκριμένα στο πετρέλαιο κίνησης.

Ενδεικτικά μια μετακόμιση που πριν πέντε μήνες μπορεί να στοίχιζε 300 ευρώ, σήμερα το ποσό ανέρχεται στα 500 ευρώ, ενώ ένα δέμα που έκανε 3,5 ευρώ τώρα κάνει 5 ευρώ. Ακόμα πιο ακριβές -και σε ορισμένες περιπτώσεις πλέον απλησίαστες- είναι οι μεταφορές που έχουν μεγάλη χιλιομετρική απόσταση.

Σύμφωνα με υπεύθυνη μεταφορικής εταιρείας η οποία μιλά στα Dnews,

«η ζήτηση παραμένει σε υψηλά επίπεδα ωστόσο οι τιμές των υπηρεσιών μας έχουν αυξηθεί τουλάχιστον 20%. Όταν το πετρέλαιο κίνησης έχει φτάσει και ορισμένες φορές έχει ξεπεράσει τα επίπεδα της απλής αμόλυβδης, καταλαβαίνει κανείς ότι ξαφνικά τα έξοδα για τα καύσιμα των φορτηγών έχουν διπλασιαστεί».

Υπενθυμίζεται ότι τον τελευταίο μήνα η τιμή του πετρελαίου κίνησης μέσο όρο κυμαίνεται στα 2,00 με 2,29 ευρώ το λίτρα, (ίδια τιμή με την απλή αμόλυβδη), πράγμα που επηρεάζει αρνητικά τους επαγγελματίες οδηγούς, και τους κλάδους που βασικό τους «εργαλείο» είναι οι μεταφορές, αφού τα έξοδά τους αυξάνονται κατά πολύ.

Τέλος, επαγγελματίες του κλάδου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες ανατιμήσεις καθώς όπως αναφέρουν «το diesel κίνησης είναι κολλημένο εδώ και ένα μήνα στα 2,00 ευρώ, ενώ πάντα υπάρχει ο φόβος να αυξηθεί κι άλλο». Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι τιμές να ανέβουν κι άλλο και ο κόσμος να μην μπορεί να ανταποκριθεί.

#ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ #ΚΟΥΡΙΕΡ #ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ_ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ #ΑΥΞΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα