«Μετωπική» Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για την έξαρση βίας

Κόντρα για τα θέματα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας αναμένεται να έχουν σήμερα το πρωί στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα στις 10.00 αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,

στην Ολομέλεια της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα ασφάλειας.

Το στίγμα πάντως το έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακοπουλος, ο οποίος με συνέντευξή του τόνισε: «Στη σημερινή συζήτηση θα τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κάλυψη που παρέχει στον κ. Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε ειδικές σχέσεις και παρείχε εξυπηρετήσεις σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να απαντήσει προβάλλοντας μία σειρά από επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας το προηγούμενο διάστημα, «από την εξάρθρωση συμμοριών εγκληματικών οργανώσεων, διακίνησης ναρκωτικών, μέχρι τη διαλεύκανση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, τη διαλεύκανση και την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε απαγάγει τον επιχειρηματία Λεμπιδάκη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει “επίσημα στοιχεία» που καταδεικνύουν περιορισμό των βαριών ποινικών αδικημάτων «στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας», ενώ θα καταλογίσει και αντιφάσεις στον πολιτικό λόγο της ΝΔ, σημειώνοντας ότι η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά από τη μία για «γενικευμένη ανομία» και από την άλλη συγχαίρει την ΕΛ.ΑΣ για τις επιτυχίες της.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί σε αυτές τις επιτυχίες ως απόδειξη των δυνατοτήτων και της αποτελεσματικότητας που έχει η Ελληνική Αστυνομία, η οποία- όπως τονίζει- «όταν αφήνεται να κάνει την δουλειά της λειτουργεί μεθοδικά και αποτελεσματικά».

Το πεδίο της αντιπαράθεσης των δύο πολιτικών ηγετών δεν αποκλείεται πάντως να επεκταθεί και σε ζητήματα οικονομίας, όπου ήδη έχουν ανέβει οι τόνοι σε σχέση με την κατανομή του υπερπλεονάσματος που προαναγγέλλεται ότι θα δοθεί.
Η ΝΔ προβάλει την πρότασή της να διατεθεί για την παροχή εφάπαξ βοηθήματος σε όλους τους μακροχρόνια ανέργους και σε έκπτωση σε όλους τους πολίτες που πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ. Η κ. Σπυράκη προανήγγειλε χθες και πρωτοβουλία του κόμματός της στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, καλώντας την κυβέρνηση να τοποθετηθεί «εάν συμφωνεί ή διαφωνεί με την μείωσή του για όλους».
Από την πλευρά της η κυβέρνηση θεωρεί πως η αξιωματική αντιπολίτευση «ψάχνει προσχήματα» για να μην υπερψηφίσει ένα σημαντικό κοινωνικό μέτρο.
«Δυστυχώς για τον αρχηγό της ΝΔ, οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά πως ο ίδιος και το κόμμα του καταψήφισαν το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους που διένειμε η κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2016. Τώρα που μπήκε στην κοινωνικά ευαίσθητη εποχή της πολιτικής του διαδρομής, αναμένουμε το προφανές: Να αλλάξει στάση, και να τοποθετηθεί τουλάχιστον θετικά για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος», σχολίασε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα