Κι όμως υπάρχουν τρόφιμα που πρέπει να αγοράζετε κατεψυγμένα

Οι διατροφολόγοι εξηγούν πως υπάρχουν τρόφιμα που είναι καλύτερο να αγοράζουμε κατεψυγμένα - και όχι φρέσκα - κι εμείς σας τα παρουσιάζουμε!

Τι θα βρίσκαμε αν κοιτούσαμε μέσα στην κατάψυξή σας; Παγάκια και κάποιο ξεχασμένο μπουκαλάκι νερό ή μήπως τα συστατικά για την επόμενη υγιεινή συνταγή σας;

Τα κατεψυγμένα προϊόντα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μην ξαναπείς ποτέ «τι θα φάμε;», λένε διατροφολόγοι στο eatthis.com.

«Το να αποθηκεύετε πολλά τρόφιμα γεμάτα θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορείτε απλά να ζεστάνετε και να φάτε (ή να αναμείξετε και να πιείτε), θα

σας εξοικονομήσει χρόνο, χρήματα και μπορεί να είναι πολύ πιο υγιεινό από το να παραγγείλετε ξανά φαγητό από έξω», σημειώνουν.

Ποια είνα, όμως, τα τρόφιμα που είναι καλύτερο να αγοράζουμε κατεψυγμένα; 1. Φρούτα όπως βατόμουρα, μάνγκο κι ανανάς

Επειδή καταψύχονται στο αποκορύφωμα της ωριμότητάς τους, τα κατεψυγμένα φρούτα μπορεί να είναι πιο θρεπτικά από τα φρέσκα, εξηγεί η Laura Burak. Συστήνει συγκεκριμένα να αγοράσετε «μια ποικιλία φρούτων όπως μούρα, μάνγκο, κεράσια και ανανά», που θα ρίχνετε καθμερινά στο μπλέντερ για ένα υγιεινό smoothie.

Τα μούρα ήταν μια δημοφιλής επιλογή και μεταξύ των άλλων διατροφολόγων μας - και πιο συγκεκριμένα τα βατόμουρα. Η Amy Shapiro, MS, RD, ιδρύτρια του Real Nutrition NYC, περιγράφει την κατεψυγμένη εκδοχή του μικροσκοπικού μπλε φρούτου ως «θρεπτική βόμβα» με δύο φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά και 72% περισσότερες φυτικές ίνες σε σύγκριση με τα φρέσκα βατόμουρα.

Καθώς περιηγείστε στο διάδρομο με τα κατεψυγμένα φρούτα, μια πρόσθετη συμβουλή από την Burak είναι να αναζητήσετε βιολογικές μάρκες χωρίς πρόσθετα σάκχαρα.

2. Αρακάς

Ειδικοί σε θέματα διατροφής μοιράζονται συγκεκριμένες κατεψυγμένες επιλογές, ξεκινώντας με τα κατεψυγμένα μπιζέλια.

«Τα προσθέτω σε πιάτα ζυμαρικών ακριβώς στο τέλος του μαγειρέματος», λέει η Shapiro.

Ο αρακάς μαγειρεύεται γρήγορα, είναι ιδανικός για ένα χορτοφαγικό ή vegan γεύμα και είναι επίσης φιλικό προς τα παιδιά. Αποτελεί, παράλληλα, μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τις φορές που σας τελειώνουν τα φρέσκα λαχανικά, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να έχετε «κάτι πράσινο» στο πιάτο σας.

3. Σπανάκι

Η σύμβουλος διατροφής Lisa R. Young προτείνει να έχουμε πάντα ένα απόθεμα κατεψυγμένου σπανακιού στην κατάψυξή της. Μοιράζεται ότι είναι «καταπληκτικό για να το προσθέσετε σε σούπες, βραστά και άλλα πιάτα με λαχανικά και κρέας».

Μία ακόμη λύση για οσους δεν είναι λάτρεις των πράσινων λαχανικών, είναι να προσθέσετε λαχανικά όπως το σπανάκι ή ακόμα και κομμάτια αβοκάντο στα smoothies φρούτων.

«Σας υπόσχομαι ότι δεν θα καταλάβετε καν ότι αυτά τα λαχανικά κρύβονται εκεί μέσα».

4. Καλαμπόκι

Η αγορά κατεψυγμένου καλαμποκιού «λύνει τα χέρια» καθώς είναι διαθέσιμο όλο το χρόνο και επίσης διατηρεί πολύ καλά τη γλυκύτητά του - καλύτερα από το καλαμπόκι σε κονσέρβα.

Συμβουλή για «επαγγελματίες»: Για να αξιοποιήσετε περισσότερο τη γεύση του κατεψυγμένου καλαμποκιού σας, μαγειρέψτε το σε ένα τηγάνι με τα αγαπημένα σας μπαχαρικά αντί να το βράσετε ή να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Δεν χρειάζεται να ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο καλαμπόκι πριν το ετοιμάσετε, αλλά ένα γρήγορο ξέπλυμα μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε τους ενοχλητικούς κρυστάλλους πάγου.

5. Ψάρια, πουλερικά και κρέας

Αν ψωνίζετε για πολλά άτομα ή απλώς δεν σας αρέσουν οι συχνές βόλτες στο σούπερ μάρκετ ή το κρεοπωλείο, η διατήρηση μιας προμήθειας κατεψυγμένων ψαριών, πουλερικών και κρέατος στο σπίτι είναι πάντα καλή ιδέα.

Αυτές οι πρωτεΐνες δεν παραμένουν φρέσκες για πολύ καιρό, οπότε γιατί να μην εξοικονομείτε χρήματα αγοράζοντάς τα κατεψυγμένα και απλώς να τα ξεπαγώνετε όταν χρειάζεται.

Τα κατεψυγμένα μπιφτέκια λαχανικών είναι μια εξίσουν καλή λύση, καθώς διατηρούνται για αρκετούς μήνες στην κατάψυξη

6. Πίτσα

Δεν είναι ντροπή να καταφύγετε σε μια πεντανόστιμη κατεψυγμένη πίτσα για δείπνο.

Η Burak μάλιστα σας ενθαρρύνει να έχετε πάντα μία ή δύο στην κατάψυξη. Το σπουδαίο με την κατεψυγμένη πίτσα - εκτός από τον προφανή παράγοντα ευκολίας - είναι η μεγάλη ποικιλία επιλογών που υπάρχει.

Οι επιλογές είναι αναρίθμητες, ενώ όποια πίτσα κι αν επιλέξετε, απλά συνδυάστε την με μια σαλάτα ή ένα λαχανικό, και μπουμ! Έχετε ένα εύκολο και ολοκληρωμένο γεύμα.

7. Γαρίδες

Αν είστε λάτρης των θαλασσινών, όμως, έχετε κι άλλες επιλογές! Μαζί με τα ψάρια και τα άλλα κρέατα, η Shapiro προσθέτει τις γαρίδες στη λίστα με τις εξαιρετικές επιλογές για την κατάψυξη.

Έχω πάντα κατεψυγμένες γαρίδες στην κατάψυξη. Είναι πιο προσιτές από τις φρέσκες και ξεπαγώνουν και μαγειρεύονται σε λίγα λεπτά, φτιάχνοντας ένα υγιεινό γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Έχουμε, όμως, και μερικές εξαιρετικές συμβουλές για το πώς να μαγειρεύετε τα οστρακοειδή:

Απλά τοποθετήστε τις κατεψυγμένες γαρίδες σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε κάτω από ζεστό νερό. Ψήστε τις στο γκριλ για δύο με τρία λεπτά ή τηγανίστε τις στο τηγάνι μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανείς

Χρησιμοποιώ σάλτσα πέστο, αλλά το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και το σκόρδο δουλεύουν εξίσου καλά!

#ΤΡΟΦΙΜΑ #ΚΑΤΑΨΥΞΗ #ΛΑΧΑΝΙΚΑ #ΦΡΟΥΤΑ #ΓΑΡΙΔΕΣ #ΚΡΕΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κι όμως υπάρχουν τρόφιμα που πρέπει να αγοράζετε κατεψυγμένα,