«Τέλος» η κοινή χρήση κωδικών στο Netflix και σε 4 ακόμα χώρες

Συνεχίζει τους περιορισμούς του το Netflix όσον αφορά την κοινή χρήση password.

«Τέλος» στην κοινή χρήση των password προσπαθεί να βάλει το Netflix, το οποίο και επεκτείνει την απαγόρευση δωρεάν διαμοιρασμού σε 4 ακόμα χώρες.

Οι συνδρομητές σε Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν κοινή χρήση κωδικών, μόνο, εφόσον,

πληρώσουν ακριβότερη συνδρομή, που θα τους το επιτρέπει.

Η εν λόγω πολιτική της εταιρείας είναι αποτέλεσμα του πλήγματος, που δέχεται στα έσοδα λόγω αυτής της πρακτικής, μη αφήνοντας τους ιθύνοντες να προβούν σε επενδύσεις.

«Σήμερα, πάνω από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά μοιράζονται λογαριασμούς - επηρεάζοντας την ικανότητά μας να επενδύουμε σε υπέροχες νέες τηλεοράσεις και ταινίες», δήλωσε ο Chengyi Long, διευθυντής καινοτομίας προϊόντων της εταιρείας.

«Love is sharing a password».

Το Netflix, βέβαια, δεν έπεσε θύμα πλεκτάνης.

Πίσω στο 2017, φαίνεται πως και γνώριζε, αλλά και ενέκρινε την συγκεκριμένη πρακτική.

Συγκεκριμένα, στο twitter, είχε δημοσιεύσει ο επίσημος λογαριασμός ότι «love is sharing a password» (αγάπη είναι να μοιράζεσαι τον κωδικό πρόσβασης).

Πολλά, όμως, έχουν αλλάξει από τότε, με τον ανταγωνισμό στην αγορά να έχει αυξηθεί ραγδαία.

Νέες ρυθμίσεις

Κατά τις νέες ρυθμίσεις, ο κάτοχος της πλατφόρμας, θα ορίζει μια συγκεκριμένη «κύρια τοποθεσία», αποφασίζοντας παράλληλα ποιος θα έχει πρόσβαση.

Αυτό, βέβαια, δεν αναστέλλει τη δυνατότητα χρήσης και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, από διαφορετικό μέρος.

Δυνατότητα θα υπάρχει, σύμφωνα με το cnbc.com και για τη δημιουργία δύο «δευτερευόντων λογαριασμών» για χρήστες, που δεν ζουν σε αυτή τη τοποθεσία «βάσης», με μηνιαία χρέωση ανά επιπλέον χρήστη: CA $ 7.99 στον Καναδά, NZ $ 7.99 στη Νέα Ζηλανδία, 3.99 ευρώ στην Πορτογαλία και 5.99 ευρώ στην Ισπανία.

Οι αλλαγές αυτές θα πραγματοποιηθούν από κοινού με την κυκλοφορία μιας νέας σελίδας «Διαχείριση πρόσβασης και συσκευών», που θα επιτρέπει στους χρήστες να επιμελούνται ποιος έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

#NETFLIX #PASSWORD #ΚΩΔΙΚΟΣ_ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέλος, Netflix,telos, Netflix