Γερμανία: Διαψεύδει ο Σουλτς έναρξη συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης

Την ώρα που δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ CDU/CSU και SPD, ο πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς το διαψεύδει.

Η Άνγκελα Μέρκελ της CDU, ο Χορστ Ζέεχοφερ της CSU και ο Μάρτιν Σουλτς του SPD συζήτησαν χθες βράδυ διαφορετικές εναλλακτικές

λύσεις για την έξοδο από την πολιτική κρίση - τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού, κυβέρνησης μειοψηφίας και τη διενέργεια νέων εκλογών. Αλλά, τελικά συμφώνησαν να αρχίσουν συνομιλίες για τον σχηματισμό «μεγάλου συνασπιμσού», αναφέρει η εφημερίδα Bild.

Ωστόσο ο κ.Σουλτς έχιε διαφορετική άποψη. «Δεν υπάρχει πράσινο φως για διαπραγματεύσεις για μεγάλο συνασπισμό», δήλωσε πριν από λίγο ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Μάρτιν Σουλτς.

«Είναι απλούστατα λάθος», είπε για το δημοσίευμα και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλές επιλογές». Δήλωσε δε ότι τις αποφάσεις θα λάβει το προεδρείο του κόμματος την Δευτέρα και ότι οι επιλογές θα συζητηθούν και στο Συνέδριο του SPD, 7-9 Δεκεμβρίου.

Σουλτς στο Spiegel: « η Γερμανία χρειάζεται να αλλάξει την ευρωπαϊκή της πολιτική»

Ο ηγέτης του SPD Μάρτιν Σουλτς δηλώνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel ότι η Γερμανία χρειάζεται να αλλάξει την ευρωπαϊκή της πολιτική.

«Η θετική απάντηση στον Εμανουέλ Μακρόν θα αποτελέσει στοιχείο-κλειδί σε κάθε διαπραγμάτευση με το SPD», δηλώνει ο Μάρτιν Σουλτς στο γερμανικό περιοδικό προσθέτοντας ότι πρέπει να θεσπισθεί ευρωπαϊκή φορολογική πολιτική μαζί με την θεσμοθέτηση ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα