Ανδρουλάκης για κυβέρνηση συνεργασίας: «Ναι» αλλά μόνο την πρώτη Κυριακή

«Ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας αλλά «προγραμματική» και «από την πρώτη Κυριακή» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά σε λογική «προγραμματικής συνεργασίας» και «από την πρώτη Κυριακή», ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο forum του «Οικονομικού Ταχυδρόμου».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε σχετικά: «Αν κάποιος πιστεύει πραγματικά στις προγραμματικές συνεργασίες θα το αποδείξει την πρώτη Κυριακή. Αν το αποδείξει από την πρώτη Κυριακή τότε τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά και για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανέφερε ακόμα πως «Το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν έχει κουλτούρα συνεργασιών. Εγώ πιστεύω σ' αυτό. Για μένα η πρώτη Κυριακή δεν είναι μια τυπική διαδικασία όπως έλεγε μήνες τώρα ο κ. Μητσοτάκης. Εγώ δεν άλλαξα θέση. Η πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής δεν είναι μια τυπική διαδικασία, είναι συνταγματικά απρεπέστατο αυτό που έκανε τόσο καιρό να τη θεωρεί τυπική διαδικασία».

Φιλοδοξία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ίδιος την εξέφρασε είναι «ένα μεγάλο ποσοστό» στις εκλογές ώστε «να πάρουμε εντολή και να πρωταγωνιστήσουμε ως κορμός σοσιαλδημοκρατικός σε μια κυβέρνηση σταθερότητας και προόδου, κυβέρνηση που θα βελτιώσει τη ζωή του λαού».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συμπληρώνει: «Εμένα αυτή η θέση είναι σταθερή. Ο κ. Μητσοτάκης το πιστεύει; Ή απλά δεν του βγαίνουν τα κουκιά και αλλάζει στρατηγική. Εκεί που έλεγε μόνο αυτοδυναμία τώρα κάνει πολιτική τα προσωπικά του αδιέξοδα.

Εγώ θεωρώ οπορτουνισμό την αλλαγή στάσης της Νέας Δημοκρατίας, σωσύβιο σε κυβέρνηση που βυθίζεται στα λάθη της δεν πρόκειται να δώσω. Το βράδυ των πρώτων εκλογών θα υπάρχουν δύο ειδών κόμματα. Οι νικητές και οι χαμένοι. Φιλοδοξώ να είμαστε με τους νικητές και πιστεύω πως αν είμαστε ισχυροί θεωρώ ότι στην όχθη των ηττημένων θα είναι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανδρουλάκης, Ναι, Κυριακή,androulakis, nai, kyriaki