Αυτές οι 10 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου για το 2022 σύμφωνα με το Forbes, ποια είναι η πρώτη στη λίστα

Στην κορυφή της λίστας -όπως ήταν αναμενόμενο- βρίσκεται η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

H Γερμανίδα πολιτικός, οι αποφάσεις της οποίας επηρεάζουν και διαμορφώνουν τις ζωές 450 εκατ. ανθρώπων, επιλέχθηκε για την ηγετική της στάση όσον αφορά το ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανίας.

Η ίδια έχει καταδικάσει ουκ ολίγες φορές τις ενέργειες της Ρωσίας, λέγοντας ότι «αντιστοιχούν σε εγκλήματα πολέμου» και ότι «τα κυνικά παιχνίδια του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι για εμάς τεστ ενότητας και αλληλεγγύης».

Ο συνεργάτης της για την Ευρώπη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων και αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Matthias Matthijs δήλωσε στο Forbes για την Λάιεν:

«Αν και η Φον ντερ Λάιεν δεν ήταν η μόνη ηγέτιδα που επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία, εκείνη, όμως, αντιμετώπισε το δυσκολότερο έργο, για να πείσει τους ψηφοφόρους της ότι αυτό ήταν το ορθό, αφού ο πόλεμος στην Ουκρανία θα αποδεικνυόταν πιο δαπανηρός για τους Ευρωπαίους πολίτες σε σύγκριση με πολίτες άλλων χωρών».

Τη λίστα συμπληρώνουν, στη δεύτερη και τρίτη θέση αντιστοίχως, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ και η αντιπρόεδρος των Η.Π.Α, Καμάλα Χάρις, επίσης, από τον χώρο της πολιτικής.

To top-10 της λίστας. Διαβάστε αναλυτικά στο TheIssue.gr.

#ΓΥΝΑΙΚΕΣ #FORBES #ΙΣΧΥΡΕΣ #ΦΟΝ_ΝΤΕΡ_ΛΑΙΕΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα