"Παγωμένη" η Μέρκελ για το προσφυγικό προφίλ του μακελάρη


"Παγωμένη" για το προσφυγικό προφίλ του μακελάρη του Βερολίνου, ο οποίος άφησε πίσω του 12 θύματα και 45 τραυματίες, βυθίζοντας τη Γερμανία σε πένθος, εμφανίστηκε η καγκελάριος.

Την επομένη της τραγωδίας στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, στην καρδιά της Ευρώπης, η Άγγελα Μέρκελ, ντυμένη στα μαύρα, δήλωσε συγκλονισμένη και απογοητευμένη, επιβεβαιώνοντας ότι επρόκειτο για τρομοκρατικό χτύπημα.

"Αυτό το έγκλημα θα διαλευκανθεί και οι δράστες θα τιμωρηθούν με τα σκληρότερα μέτρα που

προβλέπει ο νόμος. Η σημερινή ημέρα είναι δύσκολη, είμαι απογοητευμένη, σοκαρισμένη και πολύ λυπημένη για τα όσα συνέβησαν χθες στο Βερολίνο. Ολόκληρη η χώρα στέκει ενωμένη θρηνώντας", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος. "Πρέπει να λειτουργούμε με την υπόθεση ότι το χθεσινό συμβάν ήταν τρομοκρατική επίθεση", πρόσθεσε η ίδια.

"Ξέρω ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για όλους μας, αν επιβεβαιωθεί ότι ένα άτομο που προέβη σε αυτή την πράξη, είχε καταφύγει στη Γερμανία, ζητώντας προστασία και άσυλο", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, δείχνοντας "μουδιασμένη".

Αναφερόμενη δε στον τρόμο, υπό τον οποίο ζει όλη Ευρώπη, ενόψει της κορύφωσης των εορτών των Χριστουγέννων, η ίδια είπε χαρακτηριστικά: "Εκατομμύρια άνθρωποι διερωτώνται: Πώς μπορούμε να ζήσουμε με αυτό που συνέβη σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά; Ένας δολοφόνος σκότωσε τόσους πολλούς ανθρώπους, σ' ένα χαρούμενο μέρος; "

Η κυρία Μέρκελ ανακοίνωσε ακόμη ότι θα συγκαλέσει σε έκτακτη σύσκεψη τόσο τις ομοσπονδιακές Αρχές όσο και τις Αρχές του Βερολίνου και πως μέσα στην ημέρα θα επισκεφθεί το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης, προσθέτοντας ότι πολλοί από τους τραυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ευχαρίστησε, ακόμα, τις αστυνομικές αρχές λέγοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στις έρευνες που διεξάγουν.

"Δεν θέλουμε να ζήσουμε με αυτό τον τρόπο. Δεν θέλουμε να ρίξει πάνω μας τη σκιά του αυτό το γεγονός. Θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι", κατέληξε η κυρία Μέρκελ.

Είχε άδεια παραμονής ο δράστης

Ο 23χρονος Πακιστανός που συνελήφθη για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο διέθετε προσωρινή άδεια παραμονής, όπως αναφέρει η Die Welt, με τον ύποπτο να αρνείται κάθε συμμετοχή του στην επίθεση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Πακιστανός είχε εισέλθει στη Γερμανία εδώ και περίπου ένα χρόνο, ενώ διέθετε την άδεια παραμονής από τον Ιούλιο του 2016.

Πηγές από την ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας σημειώνουν πως ο κίνδυνος από την ισλαμική τρομοκρατία στη Γερμανία εξακολουθεί να είναι υψηλός, αλλά δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απειλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα