Το 23o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι αφιερωμένο στην Ζουζού Νικολούδη


Από τις 14 έως 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο είναι αφιερωμένο στην μεγάλη κυρία του ελληνικού χορού Ζουζού Νικολούδη, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή της.

Στο φεστιβάλ θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ξεχωριστά έργα σύγχρονου χορού που αποκαλύπτουν τη ζωντάνια και την αστείρευτη ενέργεια της διεθνούς και της ελληνικής χορευτικής σκηνής, όπως και τους ποικίλους προβληματισμούς της.

«Εδώ και 23 χρόνια, το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κατοχυρώσει τον εθνικό και

διεθνή του ρόλο, τον οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να ενισχύσουμε, διασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση του θεσμού προκειμένου αυτός να διευρύνει την παρουσία του» δήλωσε, κατά τη παρουσίαση του προγράμματος, στο αμφιθέατρο του υπουργείο Πολιτισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας πως «ένα φεστιβάλ όπως αυτό, δεν μπορεί να τρέχει με την "απειλή" της έλλειψης χρηματοδότησης. Απαιτείται ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός».

«Αμέσως μετά το τέλος του φετινού φεστιβάλ, θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία, να καλέσουμε τον Δήμο Καλαμάτας και το υπουργείο Πολιτισμού για να προγραμματίσουμε τη χρηματοδότησή του, σε βάθος τουλάχιστον τριετίας» εξήγησε ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να δεσμευτεί σε συγκεκριμένο ποσό παροχής, αλλά σε αυτό που προκύπτει από τις εκάστοτε ανάγκες του φεστιβάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα