Ο Παπαδήμος ήταν στόχος, αλλά του μείωσαν τη φρουρά - Βρισκόταν στη "λίστα Ρούπα"


Ο Λουκάς Παπαδήμος έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, με την αντιτρομοκρατική να θεωρεί πως από πίσω βρίσκονται οι "Πυρήνες της Φωτιάς", αφού η επίθεση έγινε μέσω φακέλου που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό. Με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή, που είχαν σταλεί τα τρομοδέματα και στο εξωτερικό πριν από λίγους μήνες, όταν οι Πυρήνες είχαν αναλάβει την ευθύνη.

Έντονος είναι ο προβληματισμός και οι απορίες σχετικά με το γεγονός πως η φρουρά του πρώην πρωθυπουργού έχει μειωθεί

στο πλαίσιο των περικοπών από οχτώ σε 12 συνολικά αστυνομικούς για την ασφάλειά του.

Τα ερωτήματα γεννιούνται από τη στιγμή που την προηγούμενη φορά που οι "Πυρήνες της Φωτιάς" είχαν στείλει τρομοδέματα, τον περασμένο Μάρτιο, υπήρχε και ένα με παραλήπτη τον Λουκά Παπαδήμο, το οποίο είχε εντοπιστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι και εξουδετερώθηκε.

Επιπλέον, το όνομα του κ. Παπαδήμου υπήρχε και στις σημειώσεις της Πόλα Ρούπα, που είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης.

Πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λένε ότι την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης υπήρχαν συνολικά τρεις αστυνομικοί που τον συνόδευαν. Δύο στο συνοδευτικό όχημα Scoda και ένας με μοτοσικλέτα.

Το Μercedes που επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός ήταν της Τράπεζας της Ελλάδος όπως ο οδηγός και ο συνοδός του και ήταν θωρακισμένο όχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα