Θεσμοί: Θετική η εισήγησή τους για την εκταμίευση της υποδόσης (pdf)


Την Πέμπτη συνεδριάζει το EuroWorkingGroup για να εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ και η εισήγηση των θεσμών για την εκταμίευση της αναμένεται να είναι θετική. Ακολούθως θα συνεδριάσει ο ESM για την «τυπική» - σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ – έγκριση. Η εκταμίευση αναμένεται να γίνει αρχές με μέσα Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το «πράσινο φως» είχαν ανάψει από χθες οι θεσμοί μετά την συνάντησή τους με τον Γιώργο Χουλιαράκη.

Η Αθήνα

με τα 800 εκατ. ευρώ του ESM και άλλα 400 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό θα πρέπει μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου να προχωρήσει σε εκκαθάριση άλλου 1,2 δισ. ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ικανοποίησε τον στόχο που είχε τεθεί στο πρόγραμμα ESM. Οι θεσμοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των καθυστερούμενων οφειλών ήταν ικανοποιητική» αναφέρουν οι θεσμοί στην εισήγησή τους προς το EWG.

Παράλληλα ωστόσο σημειώνουν ότι παραμένουν «οι διαρθρωτικές αδυναμίες που προκαλούν τη συσσώρευση νέων καθυστερούμενων οφειλών» και τονίζουν ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό.

Δείτε εδώ το σημείωμα των θεσμών όπως το παρουσίασε το skai.gr

Διαβάστε επίσης: "Μαστίγιο και καρότο" απ' τους θεσμούς - "Ναι" στη δόση, "κίτρινες κάρτες" για μποναμά και 120 δόσεις

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η 3η αξιολόγηση θα κλείσει, θα πάρουμε την υποδόση, δεν θα λάβουμε νέα μέτρα

Διαπραγμάτευση Αθήνας - δανειστών: Πράσινο φως για την υποδόση των 800 εκατομμυρίων ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα