"Bike Odyssey - Pindos Cross Country": Ο ποδηλατικός αγώνας των 8 ημερών και 620 χλμ! (pics&vid)


Το «Bike Odyssey - Pindos Cross Country» φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως έναν από τους πιο προβεβλημένους και αναγνωρισμένους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες mountain bike, καθώς συμπληρώνει ήδη πέντε διοργανώσεις από το 2013, ενώ αυτός που προετοιμάζεται τώρα για το 2018 (17-24 Ιουνίου) συγκεντρώνει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από το εσωτερικό, αλλά και πολλές χώρες του εξωτερικού.

Πρόκειται έτσι κι αλλιώς για ένα από τους πιο δύσκολους

παγκοσμίως και πάντως τον μεγαλύτερο στο είδος του στην Ελλάδα. Διαρκεί συνολικά οκτώ ημέρες, με αντίστοιχο αριθμό ετάπ, η δε διαδρομή έχει συνολική απόσταση 620 χιλιόμετρα με 19800 μέτρα υψομετρικές διαφορές! Περνά από πέντε περιφέρειες της χώρας, 8 νομούς και 57 πόλεις και χωριά!

Το «Bike Odyssey 2018» θα ξεκινήσει από τη Σμίξη Γρεβενών και με ενδιάμεσους ημερήσιους τερματισμούς στο Μέτσοβο, στην Πύλη Τρικάλων, το Νεοχώρι Καρδίτσας, το Κρίκελλο Ευρυτανίας, τον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας, την Άνω Χώρα Αιτωλοακαρνανίας, θα τερματίσει στη Ναύπακτο.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και οι συμμετοχές ανοίγουν επισήμως σε ένα περίπου ένα μήνα (1η Δεκεμβρίου), όμως ήδη το ενδιαφέρον είναι έντονο. Στους πέντε πρώτους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια μετείχαν ποδηλάτες από Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Δανία, Σουηδία, Τουρκία, Ρωσία, Βουλγαρία, Σερβία, Ινδονησία, Αυστραλία, Ισραήλ, Κύπρο, Ν. Αφρική, Τρινιντάτ & Τομπάγκο, Σκωτία. Φέτος έχουν εκφράσει διάθεση συμμετοχής ποδηλάτες, όχι μόνο από τις παραπάνω χώρες, αλλά και από Βραζιλία, Τσεχία, Πολωνία και άλλες.

Σημειωτέον ότι στον αγώνα λαμβάνουν μέρος ομάδες των δύο ατόμων, ενώ για όσους δεν αντέχουν τη σκληρή δοκιμασία των οκτώ ημερών υπάρχουν και δύο εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μην χάσουν την εμπειρία: στο πλαίσιο του μεγάλου αγώνα, διοργανώνονται και δύο επιμέρους τριήμεροι. Ο «3-Day North Odyssey» (με αφετηρία τη Σμίξη και τερματισμό την Νεοχώρι της Καρδίτας) και ο «3-Day South Odyssey», με αφετηρία το Κρίκελλο και τερματισμό τη Ναύπακτο.

Η διαδρομή του «Bike Odyssey» είναι συναρπαστική, απολαυστική και μοναδική, καθώς φέρνει τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους κοντά σε μέρη και φυσικές ομορφιές που δύσκολα μπορεί να δει κανείς με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Ποτάμια, λίμνες, δρυμοί, πανέμορφα γεφύρια, «μυστικά» μονοπάτια, απόκρημνα περάσματα, αλλά και σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, πανέμορφα χωριά και οικισμούς, που διατηρούν τις παραδόσεις και ταξιδεύουν τους σύγχρονους ανθρώπους σε ένα μαγευτικό παρελθόν.





Περισσότερες πληροφορίες: https://bikeodyssey.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα