Μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή με σκληρούς χαρακτηρισμούς (vids)

11:43 3/7/2017 - Πηγή: Pagenews

Σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα διεξήχθη η σημερινή συζήτηση στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί ότι η προ ημερησίας διατάξεως, συζήτηση έγινε με πρωτοβουλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, με θέμα την Οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις

που ανέλαβε η Κυβέρνηση.

ΝΔ: Ο Αλέξης Τσίπρας τράπηκε σε φυγή

«Στην οικονομία ο Προεδρος της ΝΔ ανέδειξε τα διαρκή ψέματα και την πλήρη αναξιοπιστία της κυβέρνησης στα θέματα που η ίδια αναδεικνύε. Απεδειξε την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία και τα μεγάλα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στους Έλληνες πολίτες. Ο κ. Καμένος αναγκάστηκε να ομολογήσει τις συνομιλίες με τον καταδικασμένο για ναρκωτικά ισοβίτη. Ο κ. Τσιπρας τράπηκε σε φυγή, απορρίπτοντας το αίτημα της Νεας Δημοκρατιας για σύσταση εξεταστικής Επιτροπης για να διερευνηθεί το κρίσιμο ζήτημα της παρέμβασης Καμένου σε μια τέτοια σκοτεινή υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος», αναφέρουν πηγές της ΝΔ.

Τσίπρας: Είναι να μιλάτε εσείς για φοροδιαφυγή και λίστες που τις είχατε θαμμένες στα συρτάρια σας.

Ο κ. Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του αναφέρθηκε στα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του, τονίζοντας ότι παρόλο που ήταν για την οικονομία εκείνος μίλησε για τον κ. Καμμένο και τις αναρτήσεις Πολάκη.

«Προκαλέσατε μια συζήτηση για την οικονομία και περίμενα να έχετε να πείτε κάτι ουσιαστικά αλλά η ένδεια των επιχειρημάτων σας για την οικονομία σας οδήγησε σε αυτά τα 15 λεπτά» τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του και πρόσθεσε: «νόμιζα ότι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την προ ημερησίας για την οικονομία. Αντ' αυτού αφιέρωσε για να σχολιάσει τα tweet του κ. Καμμένου και τις αναρτήσεις στο facebook του κ. Πολάκη. Κύριε Μητσοτάκη δεν είστε τρολ στα social media, είστε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους Παύλο Πολάκη και Πάνο Καμμένο. «Δεν θα σχολίαζα αν δεν άκουγα μια φράση που πραγματικά με προκαλεί. Μιλήσατε για θεσμική χυδαιότητα. θεσμική χυδαιότητα δεν είναι όταν κάποιος κάνει κριτική ακόμα και σε σεβαστές αποφάσεις της δικαιοσύνης. Είναι να μιλάτε εσείς για φοροδιαφυγή και λίστες που τις είχατε θαμμένες στα συρτάρια σας. Τα θαλασσοδάνεια που παίρνατε εσείς και οι εκδότες. Όταν οι μίζες της Siemens κατέληγαν στα ταμεία των χρεωκοπημένων κομμάτων σας. Θεσμική χυδαιότητα είναι να νοσηλεύονται εκεί τζάμπα συγγενικά σου πρόσωπα. Είναι να αξιοποιείς την θέση σου στην πολιτική για να παίρνεις δάνεια. Ηταν αυτό που κάνατε στο Politico ξεπλένοντας την Χρυσή Αυγή».

Ο κ.Τσίπρας απαντώντας στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τα πάντα για την καρέκλα είπε ότι δεν γεννήθηκαν για να είναι βουλευτές. «Φτάσατε στο σημείο σήμερα να κατηγορήσετε τους βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα κάνουν όλα για την καρέκλα τους. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν γεννήθηκαν για να είναι βουλευτες. Αν το κόμμα τους ζητήσει θα είναι πάλι στην βιοπάλη γιατί δεν είναι ανεπάγγελτοι όπως κάποιοι άλλοι».

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός είπε πως στις επόμενες εκλογές, οι οποίες θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ο κ.Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος που θα νικά στις δημοσκοπήσεις, αλλά θα χάσει στις εκλογές. «Θα είστε ο πρώτος που θα πανηγυρίζει συνεχώς γιατί θα νικά στις δημοσκοπήσεις αλλά όταν έρθει η κάλπη θα καταλάβετε ότι στις εκλογές δεν μιλούν οι δημοσκόποι αλλά ο ελληνικός λαός», είπε ο πρωθυπουργός.

Η δευτερολογία Μητσοτάκη

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα αρχικά για τα περί θεσμικής χυδαιότητας λέγοντας «θεωρώ ως ακραία έκφραση, θεσμικής χυδαιότητας το γεγονός ότι και σήμερα λέτε ασύστολα ψέμματα».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα υπογράψουν με τους δανειστές ό,τι χρειαστεί για να παραμείνουν στην καρέκλα. «Θα υπογράψετε ό,τι σας ζητηθεί για να μείνετε στην καρέκλα. Να θυμίσω ότι πριν από λίγες εβδομάδες ψηφίσατε μέτρα 5,1 δις ευρώ. Μειώσεις συντάξεων. Κάποιοι φτωχοί θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος. Ποιόν κοροϊδεύετε όταν λέτε ότι ήσασταν συνεπείς σε αυτό που κάνατε;», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Η τρομοκρατία στην Ελλάδα είχε προέλευση από την μήτρα της άκρας Αριστεράς

Ωστόσο στην αίθουσα της Ολομέλειας επικράτησε πανδαιμόνιο όταν ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως η τρομοκρατία είχε προέλευση από την μήτρα της άκρας Αριστεράς. «Για να μην θυμηθώ ποιοι χαρακτήριζαν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, ευπρόσδεκτες. Στο Politico υπήρχαν κάποιες δικές μου φράσεις και επιμένω σε αυτό: Η τρομοκρατία στην Ελλάδα είχε προέλευση από την μήτρα της άκρας Αριστεράς. Θα πείτε σε εμένα ντροπή μου; Αυτή ήταν η ιδεολογική μήτρα της τρομοκρατίας. Εχετε αντιληφθεί ότι μιλάτε σε κάποιον ο οποίος έχει θρηνήσει θύματα από αυτή την τρομοκρατία; Η ιστορία δεν παραγράφεται», είπε ο κ.Μητσοτάκης. Και πρόσθεσε «μην μου κουνάτε εμένα το δάχτυλο για την Χρυσή Αυγή, γιατί μαζί με την Χρυσή Αυγή ρίξατε την κυβέρνηση. Οχι σ εμένα αυτά!».

Αίτημα για εκλογές

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε για ακόμα μία φορά το αίοτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές.

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Τώρα που έκλεισε η αξιολόγηση δεν είναι καθόλου εύκολο να πουλάς καταστροφολογία και φόβο

Έχουμε συμφωνία και κατά γενική ομολογία έχουμε καλή συμφωνία, τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:"Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν είναι οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής και όχι η κυβέρνηση, που πέτυχε τη συμφωνία και έκλεισε η αξιολόγηση".

Η σταθερότητα έχει αποκατασταθεί και επανέρχεται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, τόνισε ο κ. Τσίπρας. Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι θετικοί & όλοι οι δείκτες της οικονομίας, (παραγωγή, απασχόληση, εξαγωγές, κατανάλωση) δείχνουν την προοπτική της.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ καλύτερα, οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι θετικοί και όλοι οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας: παραγωγή, απασχόληση, εξαγωγές έχουν θετική προοπτική. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας η απόφαση του eurogroup αποτελεί θετικό ορόσημο για την πορεία ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος. Η απόφαση απαντά δε θετικά στις επιφυλάξεις των αγορών για βιώσιμο χρέος, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Η συμφωνία αποτελεί θετικό ορόσημο στην πορεία για την ολοκλήρωση του προγράμματος καθώς περιλαμβάνει δεσμεύσεις για την ρύθμιση του χρέους. Για πρώτη φορά πήραμε σαφείς δεσμεύσεις για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για τη ρύθμιση του χρέους, είπε ο κ Τσίπρας.

Η Ελλάδα επιτέλους γυρίζει σελίδα, είπε ο πρωθυπουργός. Γίνονται σταθερά βήματα για την έξοδο από την επιτροπεία του μνημονίου, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Όσο για το μοντέλο της ανάπτυξης που θέλει για την Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός είπε: "Δεν θα γίνουμε ούτε Χιλή του Πινοσέτ αλλά ούτε Βρετανία της Θάτσερ".

Σημείωσε ότι οι επενδυτές ξέρουν να διαβάσουν τη συμφωνία και γι' αυτό «πετάνε στο καλάθι των αχρήστων την καταστροφολογία και το επιχείρημα ότι δήθεν αυτή η απόφαση δεν είναι τίποτε άλλο από μια επανάληψη της απόφασης του 2012», επιχείρημα που, όπως είπε έχει χρησιμοποιήσει κατ' επανάληψη η αντιπολίτευση, και το οποίο «αγγίζει τα όρια της ανοησίας».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος προς τη ΝΔ, τόνισε πως πίσω από «τον ορυμαγδό των δηλώσεων και των δημοσιευμάτων σκοπιμότητας που διαρρέετε, υπάρχει η εικόνα που προσπαθείτε να αποκρύψετε, μιας Ελλάδας ταλαιπωρημένης μεν από την πολυετή κρίση, μιας Ελλάδας όμως που γυρίζει επιτέλους σελίδα, που κάνει σταθερά βήματα προς τα μπροστά, προς την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία των μνημονίων».

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ μίλησε για «φάμπρικα καταστροφολογίας» που είχε στηθεί ώσπου να υπάρξει η συμφωνία.

«Τώρα που έκλεισε η αξιολόγηση δεν είναι καθόλου εύκολο να πουλάς καταστροφολογία και φόβο», σημείωσε, για να τονίσει πως η αντίδραση των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία στο μεσοδιάστημα από τη συμφωνία έως τώρα, δεν προσφέρονται για διαστρέβλωση.

Παράλληλα υποστήριξε ότι «κατά γενική ομολογία έχουμε μια καλή συμφωνία» στη συνέχεια χρησιμοποίησε ως επιχείρημα το γεγονός ότι «τα ομόλογα σημειώνουν καθημερινό ράλι στις αγορές και οι αποδώσεις βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009».

«Η ελληνική οικονομία, διορθώνει τη θέση της και σύντομα θα έχει επανέλθει σε ανταγωνιστικά και βιώσιμα επίπεδα ως προς το δανεισμό της», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

Κάλυψη σε Καμμένο

Αναφερόμενος σε όσα καταγγέλονται για τους χειρισμούς του κ. Καμμένου σχετικά με την υπόθεση Noor 1 ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «δήθεν κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη» και πρόσθεσε:

"Γιατί ο υπουργός Άμυνας μίλησε με κάποινο που ισχυριζόταν ότι ότι έχει πληροφορίες και τον παρότρυνε να καταθέσει για τη μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή υπόθεση ναρκωτικών. Αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα» είπε καλύπτοντας απολύτως τον υπουργό Αμυνας ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Επίθεση κατά Τσίπρα-Καμμένου

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι που πέταξε ο πρωθυπουργός. "Κύριε Τσίπρα είστε ο τελευταίος σ' αυτή την αίθουσα που μπορεί να κάνει υποδείξεις για το πώς να αντιπολιτεύεται η Νέα Δημοκρατία. Σας θυμόμαστε στην έξαλλη περίοδό σας. δεν τα ξεχνάμε αυτά".

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική παράκρουση και θεσμική εκτροπή «Η εξουσία σάς έχει διαφθείρει πολιτικά, έχετε αποκτήσει ανοσία σε βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η συστηματική παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης αποτελεί θεσμική εκτροπή και βαθιά αντιδημοκρατική πράξη.

O κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση με τα φαλλικά σύμβολα στον λογαριασμό του στο twitter, τη χρήση στρατιωτικού ελικοπτέρου, αλλά και την επικοινωνία του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

«Το ύφος και το ήθος, η ασχήμια της δημόσιας παρουσίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι σε γνώση όλων, προφανώς κ. Τσίπρα τα επιδοκιμάζετε αυτά και ταυτίζεστε μαζί του», σημείωσε και πρόσθεσε: "Μπορεί ο κ. Καμμένος να χρησιμοποιεί στρατιωτικά ελικόπτερα σα να είναι το χόμπι και το παιχνίδι του; Υπουργός Αμυνας ευνομούμενης δημοκρατικής χώρας να έχει αλλεπάλληλες συνομιλίες με ισοβίτη; Ποτε έχουν ξαναγίνει αυτά στην χώρα μας;" είπε ο κ. Μησοτάκης.

Εσπευσε δε να επαναλάβει την θέση του: " Όποιος εμπλέκεται σε αξιόποινες υποθέσεις πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες του νόμου. Σε μια δημοκρατία όμως κ. Τσίπρα το αποφασίζει η δικαιοσύνη. Ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης".

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης είπε προς τον πρωθυπουργό: "Η εξουσία σας έχει φθείρει κ. Τσίπρα. Το χειρότερο είναι ότι η εξουσία σας έχει διαφθείρει πολιτικά και έχετε αποκτήσει ανοσία σε βαθιά αντιπολιτευτικές πρακτικές. Ασκείτε πίεση στην δικαιοσύνη δημόσια και χωρίς ντροπή".

Αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπ. Υγείας και στις επιθέσεις που εξαπολύει κατά της ΝΔ είπε: "Είναι σαφές πως αποτελεί πολιτική επιλογή σας να στηρίζετε τον Πολάκη. Εσείς ξέρετε γιατί τον καλύπτετε. Ειναι πολιτικά ανεύθυνος αλλά και θεσμικά χυδαίος ο Πολάκης. Κάποιος καλοπροαίρετος θα μπορούσε να αποδώσει τις αναρτήσεις του του στον... καύσωνα.

Δεν χρειάζεται να εχετε ιδιαίτερη στοιχείωση - που λέτε κι εσείς κ. Τσίπρα - για να ξέρετε ότι οι θεσμοί είναι πάνω από πρόσωπα, αλλά υπάρχουν για να συγκρατούν την εξουσία από τις αυθαιρεσίες».

«Η εξουσία σάς έχει φθείρει, κ. Τσίπρα. Το χειρότερο είναι ότι η εξουσία σάς έχει διαφθείρει πολιτικά και έχετε αποκτήσει ανοσία σε βαθιά αντιπολιτευτικές πρακτικές. Ασκείτε πίεση στη Δικαιοσύνη δημόσια και χωρίς ντροπή. Δεν ειναι πολιτικά ανεύθυνος αλλά και θεσμικά χυδαίος ο Πολάκης. Εσείς γνωρίζετε το γιατί τον καλύπτετε. Κάποιος καλοπροαίρετος θα μπορούσε να αποδώσει τις επιθέσεις του στον καύσωνα. Δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερη στοιχείωση για να ξέρετε ότι οι θεσμοί είναι πάνω από πρόσωπα, αλλά υπάρχουν για να συγκρατούν την εξουσία από τις αυθαιρεσίες».

«Στόχος, λέγατε, είναι να κλείσει σύντομα η δεύτερη αξιολόγηση, να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, να οριστικοποιηθούν τα μέτρα απομείωσης του χρέους και να είμαστε σε θέση να αποκλιμακώσουμε το ύψος των πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2,5% για το 2019 και στο 2% για το 2020. Αποτύχατε σε όλα. Πραγματικότητα - Τσίπρας: 5-0».

Ενταση προκλήθηκε όταν απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πρόσαψε ότι ψήφισαν τα μέτρα για να μην χάσουν την καρέκλα.

Από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονταν με αποτέλεσμα να τους ανακαλέσει στην τάξη ο Πρόεδρος της Βουλής.

Όσον αφορά το πεδίο της οικονομίας, ο Κυριακός Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ως κυβέρνηση είναι «πρωταθλητές στο να βάζουν φόρους, αλλά ουραγοί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής». Αυτοί είστε κ. Τσίπρα. κύριε Πρωθυπουργέ, αποτύχατε δυστυχώς (…) Επιλέξατε να συνδέσετε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης με μια λύση για το χρέος. Αντί να κάνετε το αντίθετο. Και φάγατε τα μούτρα σας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Βάλατε, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, την οικονομία στο γύψο όπως πάτε να κάνετε και με την ελληνική δημοκρατία. «Οι Έλληνες δεν δουλεύουν πια για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, αλλά για το κράτος. Αφαιρέσατε από την τσέπη τους ένα μήνα δουλειάς» σημείωσε. Όπως επισήμανε, οι πολίτες πιστεύουν ότι η ζωή τους έχει γίνει χειρότερη. Διότι το βιώνουν. Ούτε τα ΜΜΕ σας φταίνε ούτε η αντιπολίτευση. Η πολιτική σας φταίει «Εμείς καλούμε τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα. Δεν τους διώχνουμε όπως κάνατε συστηματικά εσείς.

Η πρώτη μας μέριμνα είναι να επιστρέψει η εμπιστοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Των πολιτών προς το κράτος και τους θεσμούς. Των ξένων προς τους Έλληνες» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Γεννηματά: Η υπόθεση Καμμένου-Γιαννουσάκη θα σας κατατρέχει

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε η Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη και ωμή χρήση της Δικαιοσύνης εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων.

Η κ. Γεννηματά υπερασπίστηκε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για επιθέσεις που δέχεται, όπως είπε, κι απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Δεν θα σταματήσετε τη ραγδαία φθορά σας με αθλιότητες, κατασκευασμένα δημοσιεύματα και επιθέσεις κατά των πολιτικών σας αντιπάλων. Αυτή είναι μια πολιτική κατάντια. Επιθέσεις στον πρωθυπουργό της χώρας που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν, πέφτουν στο κενό».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κλιμάκωσε τη κριτική της υπογραμμίζοντας ότι «το κράτος δικαίου δέχεται πολλαπλά πλήγματα από την κυβέρνηση και τις πρακτικές της. Ο κ. Καμμένος συνομιλεί με ισοβίτη και η κυβέρνηση τον καλύπτει πλήρως. Έσπευσε μάλιστα και ο κ. Κοντονής, ο αρμόδιος υπουργός να πάρει θέση. Οφείλει όμως να απαντήσει σε μια απλή ερώτηση. Γνωρίζει ή δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών;».

Και συμπλήρωσε: «Η υπόθεση αυτή θα σας κατατρέχει. Πέρα από τον κ. Καμμένο, και τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρωθυπουργό που δεν μπορεί να κρατήσει αποστάσεις. Τίποτε δεν θα σώσει ούτε εσάς ούτε τα πειθήνια όργανά σας που διασύρουν τον θεσμό της δικαιοσύνης, γνωστά στελέχη της Δεξιάς».

Υποστήριξε με έμφαση ότι «η λύση για τη χώρα περνάει μέσα από εκλογές. Όσο ταχύτερα, τόσο το καλύτερο. Όποιος δεν θέλει να μπει η χώρα σε νέα αδιέξοδα, σε νέο φαύλο κύκλο, έχει λύση: Να ενισχύσει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η χώρα χρειάζεται επί τέλους την Εθνική Συνεννόηση για μια εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια. Μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση με ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπορεί να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας και να προχωρήσει στις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, να διαπραγματευθεί αξιόπιστα με τους εταίρους μας και να φέρει απτά αποτελέσματα στο χρέος και στα πρωτογενή πλεονάσματα».

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε τη θέση της για την ανάγκη συνεννόησης επικρίνοντας τη ΝΔ ότι θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Για τις αποφάσεις του Eurogroup είπε ότι δεσμεύουν τη χώρα για χρόνια και πως όλοι έχουν καταλάβει ότι η κυβέρνηση έβαλε τη θηλιά στο λαιμό της κοινωνίας. «Επιχειρείτε να αποπροσανατολίσετε. Βάλατε πέντε στόχους τι έγινε; Τίποτα απ’ όλα αυτά; Μηδέν στο πηλίκο», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας την κυβέρνηση πως συμφώνησε ό,τι ήθελε ο Σόιμπλε δεσμεύοντας τη χώρα σε συνεχή λιτότητα. «Οι καλοί, κ. Τσίπρα, δεν κέρδισαν. Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια», τόνισε.

Keywords
βουλη, τσιπρας, αλέξης τσίπρας, χρυση αυγη, νεα δημοκρατια, καμμενος, αντ, tweet, facebook, media, siemens, συριζα, βουλευτες, εκλογες, δημοσκοπηση, δις, ελλαδα, χρεος, μνημονιο, νέα, twitter, υφίσταται, λύση, μμε, κυπρος, θηλιά, σόιμπλε, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, www.facebook.com, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, αλλαγη ωρας 2012, κυπρος εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, η ζωη, αλέξης τσίπρας, αποτελεσματα, βουλευτες, αυγη, βημα, γνωση, δανεια, δημοκρατια, εθνικη, θεμα, μμε, ναρκωτικα, οικονομια, ομολογα, οροσημο, πιεση, προγραμμα, σημερινη, το βημα, υψος, φρασεις, χιλη, ψεματα, siemens, ασχημια, αφορμη, εβδομαδες, γεγονος, γινει, γινονται, γυψο, δαχτυλο, δυστυχως, δις, εγινε, εδρανα, ευκολο, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκφραση, ενδεια, επικοινωνια, ζωη, ιδια, υπηρχαν, υποθεση, υφίσταται, υφος, θετικο, θηλιά, εικονα, ομιλια, κυβερνηση, κυριε, κλιμα, κομμα, λύση, λογο, μεριμνα, μητσοτακης, μητρα, μηδεν, μιζες, ντροπη, ξερετε, παντα, ορια, ουσιαστικα, πεδιο, πινοσετ, ρυθμιση, ρυθμοι, συζητηση, σηκωσε το, συνεχεια, συντομα, συμβολα, σόιμπλε, σπιτι, φυγη, φθορα, φωφη, φωφη γεννηματα, φταιει, φορα, χρυση, χυδαιος, χυδαιοτητα, αγορες, βηματα, εφαρμογη, εξαγωγες, εμφαση, ενωση, χωρα, ιδιαιτερα, media, μια φορα, μπροστα, οργανα, tweet, παιχνιδι, πηγες, πληροφοριες, θεματα, θετικα, υγειας
Τυχαία Θέματα