Σιγκαπούρη: "Φρένο" στην αύξηση των νέων αυτοκινήτων από το 2018


Οι αρχές της Σιγκαπούρης πήραν την απόφαση να βάλουν φρένο στην αύξηση των αυτοκινήτων. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης των αυτοκινήτων από 0.25% σε 0%.

Αντίθετα με τα ιδιόκτητα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες, ο ρυθμός αύξησης των φορτηγών αυτοκινήτων θα παραμείνει στο 0,25% ετησίως μέχρι τον Μάρτιο του 2021, για να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των δραστηριοτήτων τους και να μειώσουν από μόνες τους τον αριθμό των επαγγελματικών οχημάτων που χρειάζονται.

Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι λόγω του περιορισμού

σε διαθέσιμα εδάφη και των ανταγωνιστικών αναγκών, υπάρχουν περιορισμένα περιθώρια για περαιτέρω επέκταση του οδικού δικτύου.

Στη Σιγκαπούρη, ο πληθυσμός της οποίας έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 40% από το 2000, φτάνοντας τα 5,6 εκατομμύρια, ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας, κοστίζει περίπου τέσσερις φορές περισσότερο σε σχέση με το κόστος του ίδιου μοντέλου στην Ευρώπη.

Η γη στη Σιγκαπούρη είναι πολύτιμη για τις εμπορικές δραστηριότητες, ενώ οι τοπικοί αξιωματούχοι θέλουν να εξασφαλίσουν την μεγαλύτερη δυνατή παραγωγική χρήση του υπόλοιπου χώρου. Οι υποδομές στη Σιγκαπούρη είναι από τις πιο αποδοτικές παγκοσμίως και η κυβέρνηση έχει σκοπό να επενδύσει 17,5 δισ. ευρώ για τις σιδηροδρομικές και λεωφορειακές μεταφορές μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Στη Σιγκαπούρη, οι δυνητικοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καλούνται να αγοράσουν ένα Πιστοποιητικό Δικαιώματος (Certificate of Entitlement), το οποίο θα τους επιτρέπει να έχουν στην κατοχή τους ένα όχημα για 10 χρόνια. Οι νέες άδειες που δίνονται είναι πολύ λίγες και βγαίνουν σε δημοπρασία κάθε μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το να πληρώνεις για την αγορά του αυτοκινήτου, θα πρέπει να πληρώσεις και για την άδεια, η οποία σύμφωνα με το Bloomberg μπορεί να φτάσει έως και 41.617 δολάρια, για τα μικρά οχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα