Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας: Εντυπωσιακή τελετή με πρωθιέρεια την Κατερίνα Λέχου (pics)


Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα, με πρωθιέρεια την Κατερίνα Λέχου.

Το ψιλόβροχο και η συννεφιά δεν επέτρεψαν στο Ολυμπιακό

Φως να «γεννηθεί», όπως θέλει η παράδοση, από τον ναό της Ήρας. Η δάδα δεν άναψε από το κοίλο του κατόπτρου, αλλά από φλόγα η οποία φυλασσόταν μέσα σε αγγείο. Ωστόσο, όπως το τελετουργικό επιτάσσει, η Φλόγα έκανε το γύρο στου Σταδίου, με απαγγελίες ύμνων, παιδικές χορωδίες, χορογραφίες από τις ιέρειες και ομιλίες.

Στο τελετουργικό της αφής συμμετέχουν η πρωθιέρεια και οι ιέρειες οι οποίες πραγματοποιούν μια λιτή χορογραφία κατά τη διάρκεια της τελετής. Υπεύθυνη της χορογραφίας επί πολλά χρόνια ήταν η σπουδαία Μαρία Χορς, από το 1964 έως και το 2004. Το 2008 τη διαδέχτηκε η Άρτεμις Ιγνατίου.

Μια ζηλευτή τελετή που συγκινεί και συγκεντρώνει πλήθος διεθνών Μέσων Ενημέρωσης στην Ολυμπία, για τον ρεαλιστικά θεατρικό τρόπο αναβίωσής της.

Την Τελετή της Αφής παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας Νακ Γιον Λι, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα