Σάρωσε ο ΟΤΕ στο 3μηνο-Ρεκόρ δεκαετίας στον τζίρο


Στα 74,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το γ' τρίμηνο, εμφανίζοντας αύξηση 11,2% σε ετήσια βάση.

Ο τζίρος του OΤΕ ενισχύθηκε κατά 2,7% το Q3 στα 997,9 εκατ. ευρώ, στην καλύτερη τριμηνιαία επίδοση της δεκαετίας.

Σε ένα περιβάλλον που παραμένει δύσκολο στις δύο βασικές αγορές του ΟΤΕ, Ελλάδα και Ρουμανία, το Γ’ τρίμηνο του 2016, τα ενοποιημένα

έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε €997,9 εκατ., αυξημένα κατά 2,7% σε σχέση με το Γ’ τρίμηνο του 2015, κυρίως χάρη στην σημαντική αύξηση στα έσοδα της σταθερής Ελλάδας. Σε επίπεδο χώρας, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA σταθερής και κινητής στην Ελλάδα αυξήθηκε συνολικά κατά 0,9% το τρίτο τρίμηνο, με το περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA να διαμορφώνεται σε 40,6%.

Η επίδοση του Ομίλου ενισχύθηκε από την κατά 10,6% αύξηση στην κερδοφορία EBITDA της Ρουμανίας, αντιστρέφοντας τις τάσεις του πρώτου εξαμήνου. Η Αλβανία κατέγραψε πτώση στα έσοδα και στην κερδοφορία EBITDA, λόγω μειωμένης διεθνούς κίνησης.

Η φορολογία εισοδήματος του Ομίλου ανήλθε σε €46,9 εκατ. το Γ’ τρίμηνο του 2016, ως αποτέλεσμα των ζημιών που κατέγραψε η Ρουμανία για τις οποίες δεν αναγνωρίζονται αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις. Ο φορολογικός συντελεστής που προέκυψε σε επίπεδο Ομίλου το τρίμηνο ήταν 48%. Οι επενδύσεις στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας και Ρουμανίας ανήλθαν σε €110,6 εκατ. και €31,9 εκατ. αντίστοιχα.

Στις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας, οι συνολικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε €36,1 εκατ. (€27,7 εκατ. στην Ελλάδα, €6,5 εκατ. στη Ρουμανία και €1,9 εκατ. στην Αλβανία). Το Γ’ τρίμηνο 2016, οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές του Ομίλου (συμπεριλαμβανομένων των πληρωθέντων/εισπραχθέντων τόκων και εξαιρουμένων των προγραμμάτων εθελούσιας αποχώρησης, των πληρωμών για άδειες φάσματος καθώς και των έκτακτων καταβολών για έξοδα αναδιοργάνωσης και δικαστικών προστίμων), διαμορφώθηκαν σε €25,7 εκατ.

Πάντως, για την Ευρώπη η εκλογή Τραμπ είναι "βόμβα μεγατόνων". Οι πρώτες αντιδράσεις μυρίζουν αμηχανία... μία ημέρα αφότου τα γερμανικά ΜΜΕ τόνιζαν πως αυτό, που φοβάται ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, είναι τί θα γίνει με τα σοβαρά προβλήματα του Νότου, αν νικήσει ο Τραμπ.

Σημειώνεται πως η αλλαγή σκυτάλης στην αμερικανική προεδρία βρίσκει την Ευρώπη σε μία πολύ κρίσιμη πολιτικά και οικονομία συγκυρία ενόψει γαλλικών και γερμανικών εκλογών, ιταλικού δημοψηφίσματος και έντονης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Αυτό για το οποίο ανησυχεί περισσότερο όλη η ευρωπαϊκή "οικογένεια" είναι κατά πόσο οι σχέσεις Τραμπ και ΔΝΤ μπορεί να είναι λειτουργικές και αποτελεσματικές για τις χώρες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, μεταξύ άλλων και η Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα