Σάιτ διαμαρτυρίας από γονείς για την απόφαση μείωσης των εισακτέων


Σάιτ διαμαρτυρίας προς του υπουργείο Παιδείας για το... μπάχαλο που έχει προκληθεί σχετικά με τους εισακτέους στις σχολές υψηλής ζήτησης έφτιαξαν γονείς.

"Με συναισθήματα λύπης και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για μεγάλη μείωση του αριθμού των εισακτέων στις σχολές υψηλής ζήτησης", ανέφεραν στην πρώτη δημοσίευσή τους, ενώ στη συνέχεια μιλούν με αριθμούς.

"Είμαστε γονείς παιδιών που εφέτος

διαγωνίζονται πανελλαδικά με στόχο τις σχολές Ιατρικής του 3ου Επιστημονικού Πεδίου και αιφνιδιαστήκαμε δυσάρεστα από την απόφαση αυτή για μείωση συνολικά 220 θέσεων στις σχολές αυτές που κατ’ αντιστοιχία ισοδυναμεί με το κλείσιμο 2 σε σύνολο 7 Ιατρικών σχολών". Στο σάιτ μαζεύονται ήδη υπογραφές διαμαρτυρίας προκειμένου να αλλάξει η απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως παρότι μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου ο αρμόδιος υπουργός διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπήρχαν μειώσεις, εντούτοις υπήρξε απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μειώσει τους εισακτέους στις λεγόμενες σχολές υψηλές ζήτησης, ενώ τα παιδιά είχαν ήδη εκφράσει τις προτιμήσεις τους με βάση τα δεδομένα του 2016.

Μάλιστα, ο αριθμός τεράστιος αν αναλογιστούμε πως ισοδυναμεί με ποσοστιαία μείωση 21% σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα