Είσαι στην τελετή των Όσκαρ; Απαγορεύεται το κινητό


Το μεγαλύτερο φιάσκο στην ιστορία των βραβείων Όσκαρ, όταν και ανακοινώθηκε λάθος νικητής, αναγκάζει την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την εκδήλωση να θεσπίσει νέους κανόνες και να προβεί σε απαγορεύσεις.

Μία απ' αυτές είναι η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα παρασκήνια των μελλοντικών τελετών για την απονομή των Όσκαρ

στους λογιστές της ελεγκτικής εταιρείας PriceWaterhouseCoopers, στην οποία η Ακαδημία έχει αναθέσει την καταμέτρηση των ψήφων και τη διαδικασία παράδοσης φακέλων.

Η εντολή είναι ξεκάθαρη: να είναι πιο προσηλωμένοι στο καθήκον τους και να μην ασχολούνται με τα κινητά του, είτε συνομιλώντας, είτε σερφάροντας, είτε προσπαθώντας να βγάλουν μια selfie με τους διάσημους που θα έχουν μπροστά τους.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου Cheryl Boone Isaacs έστειλε ένα e-mail στα μέλη της Ακαδημίας την Τετάρτη και εξηγεί λεπτομερώς τα νέα πρωτόκολλα για την ανακοίνωση των νικητών των Όσκαρ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας αποφάσισε επίσης να προσθέσει και τρίτο μέλος στη διαδικασία ενώ ο πρόεδρος της PwC θα καλείται να διαδραματίζει ρόλο επόπτη.

Η PwC, η οποία είχε αναλάβει τη διαδικασία για 83 χρόνια, ανέλαβε την ευθύνη για το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία του θεσμού.

Ο Μπράιαν Κάλιναν και η Μάρθα Ρουίζ, οι δύο λογιστές-εκπρόσωποι της PwC που βρίσκονταν στα παρασκήνια, αρμόδιοι για την παράδοση των φακέλων με το όνομα του νικητή σε κάθε κατηγορία, είναι όπως αποφασίστηκε οι «δράστες» λόγω απόσπασης προσοχής. Και αυτό διότι ενώ ήταν στα παρασκήνια επιφορτισμένοι με το σημαντικό ρόλο της παράδοσης φακέλων στους παρουσιαστές των βραβείων, εκείνοι ασχολούνταν με τα κινητά τους και έβγαζαν φωτογραφίες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Μπράιαν Κάλιναν που λίγο πριν δώσει λάθος φάκελο στον Γουόρεν Μπίτι, είχε βγάλει και δημοσιεύσει στο Twitter μια φωτογραφία με την Έμα Στόουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα