Πιέσεις για επέκταση της Ιόνιας

10:00 30/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντείνονται τις τελευταίες μέρες οι κατασκευαστικές εργασίες στα εναπομείναντα τμήματα της Ιόνιας Οδού με προφανή στόχο να παραδοθούν στην κυκλοφορία πριν την έξοδο του Πάσχα. Πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθούν η σύνδεση της Ιόνιας με την Εγνατία, το τμήμα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο μήκους 33χλμ και απομένει το δυσκολότερο κομμάτι Αμφιλοχία-Άγιος Δημήτριος μήκους 27χλμ. που θα αποτελέσει την μεγαλύτερη πρόκληση στην προσπάθεια για την «λειτουργική» Ιόνια.
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο

διάστημα εντείνονται οι πιέσεις για τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα αλλά και για την φυσική προέκταση του αυτοκινητόδρομου μέχρι την Κακαβιά.
Σε πρόσφατες δηλώσεις ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε αναφέρει ότι γίνονται προσπάθειες εξασφάλισης κεφαλαίων από την ΕΤΕΠ για την υλοποίηση των έργων και από την πλευρά της η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη είπε ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» έχουν υπολογιστεί περίπου 35 εκατ. ευρώ που μπορεί να διατεθούν είτε για το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά είτε για την σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα