"Πράσινο φως" από το EuroWorking Group για τα προαπαιτούμενα


Την επικύρωση της έκθεσης των θεσμών για τα προαπαιτούμενα από το σημερινό EuroWorking Group χωρίς να εκφραστεί κάποια ένσταση επιβεβαίωσε πηγή της ελληνικής κυβέρνησης.

Η εν λόγω πηγή, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε επίσης πως κατά την πρωινή συνεδρίαση ξεκίνησε και η συζήτηση για το χρέος, η οποία θα συνεχιστεί σε επίπεδο υπουργών σήμερα το απόγευμα.

«Υπάρχουν πολλές απόψεις

και πολλές τεχνικές λύσεις» σημείωσε η ίδια πηγή, υπενθυμίζοντας επίσης ότι το ελληνικό ζήτημα είναι τελευταίο στην ατζέντα του Eurogroup και η σημερινή συνεδρίαση προβλέπεται να είναι μακρά.

Η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά –όπως και όλες οι πλευρές- να υπάρξει μία συνολική συμφωνία σήμερα, η οποία θα περιλαμβάνει τρία βασικά σημεία.

-Την επικύρωση του προσχεδίου της έκθεσης των θεσμών για τα ψηφισθέντα μέτρα.
-Τον καθορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων που θα πρέπει να επιτύχει η Ελλάδα μετά το 2018.
-Τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, προκειμένου να ικανοποιηθεί το ΔΝΤ και να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης για τον τελευταίο χρόνο εφαρμογής του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων μιλούσε για λύση-έκπληξη και έλεγε ότι όλα πάνε πολύ καλά και ότι στο τέλος θα φορέσει… γραβάτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα