Ο Ερντογάν ακύρωσε όλες τις συναντήσεις του με ξένους ηγέτες


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν προσήλθε στο επίσημο γεύμα με τους ξένους ηγέτες, στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Για το λόγο αυτό ματαιώθηκαν όλες οι διμερείς συναντήσεις που είχαν προγραμματισθεί. Ειδικότερα με πρωτοβουλία του Τούρκου Προέδρου με τον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο, με το Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ,

τον Πρόεδρο της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον και άλλους ξένους ηγέτες.

Στο γεύμα, αντί του Ερντογάν, παρακάθησαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ωστόσο, κατά τη συζήτηση στην Σύνοδο των Παρευξείνιων χωρών, ο τελικός του Final 4 μονοπώλησε την κουβέντα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είπε στον Τούρκο Πρόεδρο ότι περίμενε να στεφθεί ο Ολυμπιακός και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να του απαντά ότι «η Φενέρμπαχτσε ήταν πολύ καλή».

Ο κ. Ερντογάν επανέφερε την κουβέντα στη Φενέρ μετά την ομιλία του Σέρβου αντιπροέδρου και ΥπΕξ Ίβιτσα Ντάτσιτς, σημειώνοντας ότι ο προπονητής της τουρκικής ομάδας Ζέλικο Ομπράντοβιτς και δυο σημαντικοί παίχτες είναι Σέρβοι και στρέφοντας το βλέμμα του προς τον κ. Παυλόπουλο είπε:«Να μην στενοχωριέται ο πολύτιμός μου φίλος. Και ο Κώστας Σλούκας που είναι δικός τους, Έλληνας, είναι κι αυτός της Φενέρμπαχτσε.

Η Φενέρμπαχτσε έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης με μια ωραία συνεργασία. Κι ευχαριστώ πολύ γι΄ αυτό. Είμαστε περήφανοι. Μας χαροποιεί δε ειδικά το ότι όλα αυτά έγιναν με εξαιρετικό τρόπο στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι».

Keywords
Τυχαία Θέματα