Aνοίγει η πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ για αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς


Από την Τετάρτη, 24 Μαΐου, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ για να υποβάλλουν οι γονείς ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για την ένταξη των παιδιών τους την επόμενη σχολική χρονιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα εντός 15 ημερών, δηλαδή μέχρι τις 7 Ιουνίου

να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στόχος είναι η διαδικασία καθορισμού των δικαιούχων να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουνίου.

Φέτος στόχος είναι να χορηγηθούν επιταγές εισόδου (vouchers) για δωρεάν φιλοξενία 100.000 παιδιών. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, καθώς είναι αυξημένη η χρηματοδότηση του προγράμματος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Συγκεκριμένα φέτος διατίθενται 205 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 132 εκ. ευρώ καλύπτονται από εθνικούς πόρους και τα υπόλοιπα 73 εκ. ευρώ καλύπτονται με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2010.

Η δράση αφορά τη δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων 2 μηνών έως 4 χρόνων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδιών έως 12 ετών σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, καθώς επίσης παιδιών και εφήβων με αναπηρία σε αντίστοιχες δομές. Βασικές προϋποθέσεις για τις υποψήφιες μητέρες είναι το οικογενειακό εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και το εργασιακό προφίλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα