Πάνος Καμμένος - Άδωνις Γεωργιάδης: Άγρια κόντρα στη Βουλή και απειλή για μηνύσεις


Όλα ξεκίνησαν όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης έλαβε τον λόγο και θέλησε να απαντήσει στα όσα δήλωσε ο Πάνος Καμμένος σχετικά με τη συμφωνία για τα F-16, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής: «την περασμένη Δευτέρα είχε προγραμματιστεί η συζήτηση της ερώτησης του κ. Τσιάρα για το ταξίδι σας στο Λονδίνο. Ενημερώσατε την Βουλή ότι θα λείπετε στο εξωτερικό αλλά το βράδυ πήγατε στην συναυλία της Κάρλα Μπρούνι. Κρύβεται ο υπουργός και είναι απαράδεκτο να μην απαντά σε ερώτηση για το Λονδίνο».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκείνη την ώρα παρενέβη και άρχισε να φωνάζοντας «Πήγαινε να πάρεις το μεροκάματό σου από τον Πειραιά». «Μεροκάματα από τον Πειραιά;» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Εννοείτε το γραφείο του κ. Μαρινάκη; Άλλος πήγαινε στο Πειραιά. Εσύ με την γυναίκα σου πηγαίνατε στον κ. Μαρινάκη και προ των εκλογών του 2012 εσύ με τον οικονομικό σου διευθυντή πήγες και είδες τον κ. Κουρτάκη».

«Χρειάζεται να πείτε στη Βουλή ότι ήσασταν απασχολημένος, αρκεί να πείτε ότι στην επόμενη ερώτηση του κ. Τσιάρα θα είστε παρών και δεν θα είστε μονίμως φευγάτος», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε με προειδοποίηση λέγοντας: «Με ορισμένους εδώ μέσα μπορώ να μιλάω μόνο με μηνύσεις και αγωγές...». Αναφορικά με το γεγονός ότι επέλεξε να απουσιάσει από τη συζήτηση που έγινε τη Δευτέρα στη Βουλή για τα F-16, απάντησε: «Ήμουν με τον υφυπουργό τον Αμερικανό, άλλοι βγάζανε σέλφι με εμπόρους όπλων του Eurofighter».

Τι είπε ο υπουργός Άμυνας για τη συμφωνία

Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος έδωσε τη δική του εκδοχή σχετικά με την αναβάθμιση των F-16. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει συμφωνία για τα F-16» και υποστήριξε ότι το κόστος για την ανακατασκευή των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας δεν θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. δολάρια, ενώ επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τους Αμερικανούς αντισταθμιστικά.

«Δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει ένα Letter of Request» είπε ο κ. Καμμένος για την ανακατασκευή των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην έκδοση «V». «Αναμένουμε την απάντηση των Αμερικανών. Για να πάρουν την έγκριση από το Κογκρέσο είπαν ότι για την αναβάθμιση 123 ελληνικών F-16, δηλαδή και της έκδοσης Block 30, Block 50, Block 52 plus θα χρειαστούν 2,4 δισ. δολάρια» είπε ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Αναμένουμε την LOA, δηλαδή την απάντηση των Αμερικανών».

«Είναι άδικο όλο το ταξίδι να μπαίνει κάτω από μία ταμπέλα» ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον.

«Είχαμε πει ευρώ, δολάρια είπα εγώ, σας λέω ότι πιστεύω ότι δεν θα ξεπεράσει τα 1,1 δισ. δολάρια» συνέχισε ο κ. Καμμένος και απευθύνθηκε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ ο οποίος παρενέβη λέγοντας: «Κύριε Γεωργιάδη, οι τιμές, οι τιμές οι οποίες δίδονται έχουν σχέση και με το κράτος στο οποίο δίδονται» και συνέχισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Δηλαδή οι τιμές της Κορέας με το Μπαχρέιν είναι στο 1/4»...

«Δεν θα σας πω τώρα τι θα πάρουμε, θα κάνουμε μια κλειστή συνεδρίαση της επιτροπής και θα σας ενημερώσω» τόνισε ο Πάνος Καμμένος και συμπλήρωσε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στα επιτελεία, δεν διαπραγματεύεται ο υπουργός...».

«Ακούγονται διάφορα για αντισταθμιστικά ωφελήματα» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά όπως γίνονταν στο παρελθόν, ζητάμε το μεγαλύτερο έργο να γίνει στην ΕΑΒ, τα υλικά να παρθούν από ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες».

Αναφερόμενος στα αντισταθμιστικά ωφελήματα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ακόμη: «Αν δηλαδή κρίνουμε ότι τα Sikorsky μπορούμε να τα φτιάξουμε με μικρότερες τιμές μπορεί να μην κάνουμε ούτε ένα αντισταθμιστικό για τα F-16» και κατέληξε απευθυνόμενος στους βουλευτές: «Όταν έρθει το LOA θα ξανασυνεδριάσουμε και εσείς θα έχετε γνώση και θα συναποφασίσουμε με βάση την εισήγηση των γενικών επιτελείων».

Διαβάστε επίσης: Πάνος Καμμένος: Δεν υπάρχει συμφωνία για τα F-16

Keywords
Τυχαία Θέματα