Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-0: Με "χρυσό" σκόρερ τον Βιγιαφάνιες, "πράσινο" το ντέρμπι


Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-0: Με γκολ του Βιγιαφάνιες στο 56' ο καλύτερος Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 1-0 στο ντέρμπι της Λεωφόρου απέναντι σε έναν κακό Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός

ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας περισσότερα τρεξίματα από τον Ολυμπιακό και κλέβοντας μπάλες ψηλά. Δεν είχε, όμως, καλή τελική προσπάθεια. Μόλις στο 3' οι "πράσινοι" έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Χίλιεμαρκ βγήκε απέναντι από τον Προτό, αλλά το πλασέ του ήταν κακό και έφυγε άουτ.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές του μετά το 15' προκειμένου να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να βγει απ' τις πτέρυγες και κυρίως απ' τα δεξιά, με τον Πάρντο και με τον Οφόε να του δίνει βοήθειες. Με κακή κυκλοφορία μπάλας, όμως, οι "ερυθρόλευκοι" ήταν ακίνδυνοι, αφήνοντας "αποκομμένο" τον Εμενίκε από την υπόλοιπη ομάδα. Ο Ολυμπιακός τελείωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς ευκαιρία, σε αντίθεση με τους πράσινους που εκτός της φάσης του Χίλιεμαρκ, είχαν μια κεφαλιά του Κουλιμπαλί στο 12' που έφυγε λίγο άουτ και ένα σουτ του Λουντ, ο οποίος από καλή θέση στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου προσπάθησε να βρει γωνία, αλλά ο Προτό το αντιλήφθηκε και μπλόκαρε.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο δεύτερο ημίχρονο από εκεί που τελείωσε το πρώτο και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς. Στο 56' ο Λουντ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα σουτ, ο Προτό βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα, με αποτέλεσμα αυτή να στρωθεί στον Βιγιαφάνιες που σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Ο Λεμονής έβαλε άμεσα τον Καρσελά αντί του Ανδρούτσου στο γήπεδο για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, την ώρα που ο Ουζουνίδης έβαλε στο 68' τον Μουνιέ αντί του Μολίνς που κουράστηκε, τοποθετώντας τον Γάλλο στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ολυμπιακός πίεσε στο δεκάλεπτο 65'- 75', χωρίς πάντως να δημιουργήσει ευκαιρίες, με τον Λεμονή να τα παίζει όλα για όλα, βάζοντας τον Ανσαριφάρντ αντί του Πάρντο και παίζοντας με δύο επιθετικούς.

Ο Ολυμπιακός άγγιξε την ισοφάριση στο 78', όταν Ανσαριφάρντ μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Βλαχοδήμο που με εξαιρετική επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Από το κόρνερ ο Ανσαριφάρντ έκανε κεφαλιά σε κενή εστία στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να βρίσκει στον Μολέδο και τον Βλαχοδήμο να την μπλοκάρει.

Ο Ουζουνίδης θέλησε να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ, βάζοντας και τον Κουτρουμπή στο γήπεδο στο τελευταίο πεντάλεπτο και παίζοντας ουσιαστικά με τρία αμυντικά χαφ, αφού τον τοποθέτησε δίπλα σε Σιλά και Κουρμπέλη στον άξονα.

Ο Ολυμπιακός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 90', όταν ο Κούτρης μπήκε από τα αριστερά, γύρισε για τον Εμενίκε κι αυτός απ' τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Βλαχοδήμο να σώζει και πάλι τον Παναθηναϊκό. Στο 92' ο Μουνιέ αστόχησε σε τετ α τετ να κλειδώσει το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε με γεμίσματα στο φινάλε, χωρίς να καταφέρει κάτι, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη μεγάλη νίκη με 1-0.

Keywords
Τυχαία Θέματα