Documento: Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Αυγενάκη για δημοσίευμα της εφημερίδας - Τι λένε οι ΑΝΕΛ


Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εξηγήσεις για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

«Τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento σχετικά με τις διασυνδέσεις του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, με πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε εγκληματικά κυκλώματα, προκαλούν κυριολεκτικά

σοκ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει.

«Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Λ. Αυγενάκης φέρεται να έχει προχωρήσει σε διάφορες εξυπηρετήσεις-διευκολύνσεις ανθρώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις όπως εκβιασμοί, λαθρεμπόριο χρυσού, απαγωγές, εμπόριο όπλων και πολλά άλλα ακόμα.

Αναμένουμε από τον Λ. Αυγενάκη αλλά και από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται να ανησυχεί για τη δήθεν ανομία που επικρατεί, τις απαραίτητες εξηγήσεις».

Απαντήσεις από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ζητάει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

«Ο κ. Μητσοτάκης υπέβαλε ερώτηση στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανοχή στη γενικευμένη ανομία. Οι αποκαλύψεις στην εφημερίδα Documento για τη δράση του Λευτέρη Αυγενάκη την καθιστούν άκρως επίκαιρη. Η συζήτηση στη Βουλή θα είναι μια ευκαιρία να διαφωτίσει όλους τους Έλληνες ο αρχηγός της ΝΔ για την εμπλοκή που φέρεται να έχει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του σε κυκλώματα με εγκληματική δράση. Να απαντήσει στα ερωτήματα που εγείρουν οι αποκαλύψεις για «εξυπηρετήσεις» ατόμων που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, λαθρεμπόριο χρυσού, απαγωγές, εμπόριο όπλων, απειλές κατά δημοσιογράφων, κλπ. Από τον ίδιο τον κ. Αυγενάκη δεν περιμέναμε τίποτε περισσότερο από καταγγελίες για συκοφαντίες και παρακράτος. Από τον κ. Μητσοτάκη περιμένουμε πειστικές απαντήσεις. Διαφορετικά θα αποδειχτεί ότι η ανοχή στην ανομία, και η ανομία της ανοχής, ανθίζουν πολύ κοντά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε μέσω του twitter ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, κατά της εφημερίδας Documento, με αφορμή το σχετικό ρεπορτάζ.

"Το παρακράτος Τσίπρα - Καμμένου - Βαξεβάνη θα λάβει την απάντησή του μέσω της Δικαιοσύνης" pic.twitter.com/c07Hz2S6hi

— Lefteris Avgenakis (@l_avgenakis) 27 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΕΛ: Ο Κυρ. Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις της «Documento»

«Ο κ. Μητσοτάκης αντί να διαγράφει όσους βουλευτές δεν συμφωνούν με τις απόψεις του ακροδεξιού συμπροέδρου του, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της εφημερίδας "Documento" σχετικά με την εμπλοκή του στενού συνεργάτη του και γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λευτέρη Αυγενάκη, σε εγκληματικά κυκλώματα και υποθέσεις εκβιασμών, λαθρεμπορίου χρυσού, απαγωγών, εμπορίου όπλων και σε άλλες σκοτεινές υποθέσεις» αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε ανακοίνωσή τους.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι «η εκκωφαντική σιωπή του κ. Μητσοτάκη σημαίνει συνενοχή», ενώ προσθετουν πως «θα ήταν προτιμότερο ο στενός συνεργάτης του να αφήσει κατά μέρος τις απειλές».

Keywords
Τυχαία Θέματα