Επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο: Οι Αρχές ερευνούν πιθανή σχέση του 29χρονου με την Πόλα Ρούπα


Οι Αρχές προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη ενός 29χρονου, ο οποίος εικάζεται ότι είναι αυτός ο οποίος κατασκεύασε και έστειλε τον παγιδευμένο φάκελο στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Οι αστυνομικοί που χτίζουν το προφίλ του από τα όσα βρέθηκαν στο σπίτι του δεν αποκλείουν να συνδέεται και με την Πόλα Ρούπα, μέλος

του Επαναστατικού Αγώνα.

Ο 29χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι πρόσωπο - κλειδί για αρκετά τρομοκρατικά χτυπήματα, σε πολλά εκ των οποίων δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης. Ο συλληφθείς και η Πόλα Ρούπα -σύμφωνα με πληροφορίες- γνωρίζονταν από την εποχή που «Επαναστατικός Αγώνας» και «Πυρήνες» είχαν κάνει συμμαχία ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο η Πόλα Ρούπα να έδωσε στον 29χρονο τα πλαστά στοιχεία με τα οποία νοίκιασε τη γιάφκα στην Αχαρνών όπου διέμενε μέχρι και σήμερα.

Αυτό που εξετάζουν οι Αρχές είναι η συμμετοχή του 29χρονου στην απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη και στελεχών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Φεβρουαρίου του 2016. Και εκτιμούν ότι η αποτυχημένη απόπειρα, έφερε και τη ρήξη μαζί του από πλευράς Ρούπα.

Η ΕΛΑΣ μάλιστα βρήκε στο σπίτι του 29χρονου εκρηκτική ύλη, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στην έκρηξη βόμβας στο σπίτι της εισαγγελέως Εφετών Γεωργία Τσατάνη τον Οκτώβριο του 2016.

Οι Αρχές χαρακτηρίζουν τον 29χρονο ως «σκληρό παίκτη» της εγχώριας τρομοκρατίας και για αυτό παρακολουθούσαν κάθε του κίνηση εδώ και δύο εβδομάδες.

Στο σπίτι στην Αλκαμένους υπήρχε μία μετακόμιση σε εξέλιξη κατά τα φαινόμενα. Όταν συνελήφθη, στην ενέδρα που του είχαν στήσει οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, ο 29χρονος οπλοφορούσε, ενώ βρέθηκαν αρκετά όπλα, σφαίρες, εκρηκτικά, αλλά και έτοιμοι τρομοφάκελοι και όπως και υλικά κατασκευής τους.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, την ώρα που έβγαινε από πολυκατοικία στην Οδό Αλκαμένους όπου είχε νοικιάσει ισόγειο διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε ταξιδιωτικούς σάκους, ένα τσαντάκι μέσης και μια σακούλα σκουπιδιών, που περιείχαν:

• 8 πλαστές ταυτότητες,
• 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
• πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
• πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
• πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
• φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Τα κατασχεθέντα εστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες τον είχαν δει να μεταφέρει πράγματα μέσα σε μαύρες σακούλες, μαζί με μία κοπέλα. Ο 29χρονος είχε νοικιάσει το διαμέρισμα με πλαστή ταυτότητα, ενώ έρευνες γίνονται σε δύο ακόμη σπίτια, στο Ελληνικό και τον Άγιο Ελευθέριο.

Ο 29χρονος θεωρείται επίσης ο άνθρωπος πίσω από την αποστολή τρομοφακέλων στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αλλά και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, την περασμένη άνοιξη.

Το χρονικό της σύλληψης

Το πρωί του Σαββάτου, συνελήφθη από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ένας 29χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή στην επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου, όσο και για την αποστολή τρομοδεμάτων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο 29χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος του ειδικού εφέτη ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων τον Μάρτιο του 2017, με διάφορους αποδέκτες στην ΕΕ, αλλά και στις 25 Μαΐου με αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό.

Η επίθεση στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου

Ήταν λίγο πριν τις 19.00 όταν το αυτοκίνητο που μετέφερε τον κ. Παπαδήμο μαζί με δύο υπαλλήλους της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε σταματήσει στο φανάρι της οδού 3ης Σεπτεμβρίου στην διασταύρωσή της με την οδό Μάρνη. Ακριβώς από πίσω βρισκόταν ένα συνοδευτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο αστυνομικοί της προσωπικής φρουράς του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Παπαδήμος λίγη ώρα νωρίτερα είχε παραλάβει από την Ακαδημία Αθηνών την αλληλογραφία του. Καθόταν στην θέση του συνοδηγού και άνοιγε τους φακέλους, όταν έγινε η έκρηξη, η οποία ήταν τόσο ισχυρή που είχε ως αποτέλεσμα να θρυμματιστεί το πίσω τζάμι της Μερσεντές και να ανοίξουν οι αερόσακοι.

Από την έκρηξη ο Παπαδήμος τραυματίστηκε στα πόδια και την κοιλιακή χώρα, ενώ οι συνεπιβάτες του οχήματος τραυματίστηκαν πιο ελαφρά.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν ασθενοφόρα που μετέφεραν τον πρώην πρωθυπουργό και τους συνεπιβάτες στον “Ευαγγελισμό”, όπως επίσης άνδρες της αντιτρομοκρατικής και της σήμανσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα