Πάει για τις 6 το απόγευμα η ΓΣ της ΔΕΗ μετά από πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ


Πρόταση για ολιγόωρη αναβολή στην ΓΣ της ΔΕΗ, με κύριο αντικείμενο τις αποφάσεις για τον ΑΔΜΗΕ, κατέθεσε το ΤΑΙΠΕΔ, ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης, με ποσοστό 51%.

Συγκεκριμένα, η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί στις έξι το απόγευμα.

Σημειώνεται πως η ΓΣ αρχικά είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, οι πιστώτριες τράπεζες την

"μπλόκαραν" με επιστολή, την οποία έστειλαν στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, χαρακτηρίζοντας ως αντισυνταγματική τη διαδικασία απόσχισης του Διαχειριστή από τη ΔΕΗ και απειλώντας με "κόφτη" στις πιστώσεις της εταιρείας.

Με δυο λόγια δηλαδή οι πιστωτές χαλάνε τα πλάνα της κυβέρνησης να παραμείνουν στα χέρια του Δημοσίου τα δίκτυα ηλεκτρισμού.

Οι τράπεζες επικεντρώνονται στο γεγονός ότι η ΔΕΗ θα παραχωρήσει το 51% ενός περιουσιακού στοιχείου, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, κάτι που επηρεάζει αρνητικά την αξία της εταιρςίας με κίνδυνο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις.

Σημειώνεται ότι και οι τέσσερις πιστώτριες, συστημικές τράπεζες, έχουν χορηγήσει από το 2014 κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο προς τη ΔΕΗ ύψους 2,2 δισ. ευρώ.Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει γίνει ποτέ σε ελληνική εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα