Τζανακόπουλος: Ορίζοντας της κυβέρνησης είναι το 2019


Πολιτικός "ορίζοντας" της κυβέρνησης είναι το 2019, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών κατά την ενημέρωση των συντακτών την Τρίτη.

Σε σχέση με την αξιολόγηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι "στόχος είναι να ξεπεράσουμε την ασυμφωνία, που υπάρχει μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου".

Ο ίδιος επαναλαμβάνει την πάγια θέση της κυβέρνησης πως «το ζήτημα της ασυμφωνίας είναι ξεκάθαρα πολιτικό και δεν έχει σχέση με τους στόχους του δημοσιονομικού προγράμματος».

Σχολιάζοντας

την πορεία της οικονομίας, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, επιβεβαιώνεται και μέσα από τα λεγόμενα των κκ. Ρέγκλινγκ & Ντάισελμπλουμ».

«Εντείνουμε τις προσπάθειες για να ολοκληρωθεί άμεσα η 2η αξιολόγηση, ώστε να μπούμε στο QE το α' τρίμηνο και να επιταχύνουμε την έξοδο στις αγορές» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που παρουσίασε η ελληνική οικονομία για το 2016.

«Τα στοιχεία δείχνουν πως υπερκαλύπτεται κατά πολύ ο στόχος του 1,98 δις ευρώ ενώ τα έσοδα απέδωσαν 1,6 δισ. πάνω από το στόχο που είχε τεθεί» υποστήριξε.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Keywords
Τυχαία Θέματα