Ορκίστηκε ο Γκόρσατς στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ


Ο δικαστής που επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, Νιλ Γκόρσατς, ορκίστηκε στον Λευκό Οίκο, με τον διορισμό του να αναμένεται να έχει άμεσα αντίκτυπο στις αποφάσεις καθώς πλέον επικρατούν οι συντηρητικοί.

Με τον διορισμό του Γκόρσατς, ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγαγε τη μεγαλύτερη πολιτική νίκη της έως τώρα διακυβέρνησής του εκπληρώνοντας μια από τις βασικότερες υποσχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας, αφού η Γερουσία ενέκρινε την Παρασκευή τον διορισμό του δικαστή από το Κολοράντο στην θέση παρά

την σθεναρή αντίθεση των Δημοκρατικών. Με τον Γκόρσατς στους κόλπους του, το Δικαστήριο διαθέτει πλέον 5 συντηρητικούς δικαστές έναντι 4 προοδευτικών.

Ο Γκόρσατς έδωσε τον δικαστικό όρκο σε μια τελετή στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου παρουσία του Αμερικανού προέδρου, σε μια θέση που παρέμεινε κενή για σχεδόν 14 μήνες μετά τον θάνατο του συντηρητικού δικαστή Άντονιν Σκαλία τον Φεβρουάριο του 2016.

Όλοι οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου ήταν παρόντες στην τελετή, μεταξύ αυτών η προοδευτική Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ, που είχε αποκαλέσει πέρυσι τον Τραμπ "απατεώνα" κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ωστόσο δήλωσε αργότερα ότι λυπόταν για το σχόλιο. Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους την είχε καλέσει να παραιτηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα