Βόλος: Διαγωνισμός για αξιοποίηση πάρκινγκ Φιλελλήνων

20:48 10/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου η μελέτη εκκίνησης διαγωνισμού για την αξιοποίηση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων

Σύμφωνα με την εισήγηση, ο δήμος αναζητά ανάδοχο στον οποίο θα παραχωρηθεί η αξιοποίηση του έργου, θα χρηματοδοτήσει εξ’ ολοκλήρου η αποπεράτωση του χώρου στάθμευσης και ως αντάλλαγμα θα εκμεταλλευτεί συνολικά την λειτουργία του σταθμού αυτοκινήτων όπως και των καταστημάτων για 30 χρόνια, καταβάλλοντας όμως στο Δήμο Βόλου ελάχιστο τίμημα, ανάλογα με τα ετήσια ακαθάριστα έσοδα του σταθμού.

Η εγκεκριμένη μελέτη προβλέπει την κατασκευή του πολυώροφου

σταθμού αυτοκινήτων ο οποίος αποτελείται από Ισόγειο, έξι ορόφους, δώμα και επτά υπόγεια. Η στάθμευση των αυτοκινήτων στο Δώμα επιτρέπεται λόγω του ότι η στάθμη του βρίσκεται κάτω από 1,50 μ. σε σχέση με το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής. (μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος: 22,00 μ., μέγιστο πραγματοποιούμενο ύψος: 18,72 μ).

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος δήλωσε ότι διαφωνεί διαχρονικά με την παραχώρηση έργων στους ιδιώτες και πρότεινε το έργο να γίνει με πόρους του δήμου και να παραχωρηθεί για δωρεάν χρήση στους δημότες.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, επανέλαβε την πρόταση, για αποπεράτωση των υπογείων χώρων ως πάρκινγκ με ίδια χρήματα του Δήμου κι ακύρωση του επιπλέον ανωγείου από τον προϋπολογισμό. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θ. Σταυρίδης του επισήμανε ότι αυτό σημαίνει αλλαγή μελέτης και θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την ολοκλήρωση του έργου.

Η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσσα Οικονόμου πρότεινε την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότηας για να διερευνηθούν όλες αυτές οι διαφορετικές προτάσεις που κατατέθηκαν κι ακούστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα