Ο Π. Σκουρλέτης δεσμεύτηκε για λύση στους συμβασιούχους ως το τέλος του έτους


Για λύση στο θέμα της παραμονής έως 31.12.2017 των συμβασιούχων της καθαριότητας των δήμων στις θέσεις με παράλληλα καταβολή των δεδουλευμένων τους, δεσμέυθηκε εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών στους ΟΤΑ αλλά και των συμβασιούχων

που στο πλαίσιο της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι «όποια κι αν είναι η απόφαση του ΕΣ θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην βρεθούν στο δρόμου οι συμβασιούχοι αλλά και για την καταβολή των δεδουλευμένων τους».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών “ο υπουργός έκανε σαφές ότι θέση της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της απασχόλησης των συμβασιούχων στην καθαριότητα, στη βάση της τελευταίας νομοθετικής παράτασης των συμβάσεών τους. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, εφόσον από αυτή προκύψει η ανάγκη νέας παρέμβασης

Για τα βαρέα και ανθυγιεινά

Ως προς την μείωση ή κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών, ο υπουργός Εσωτερικών υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα προς το παρόν», αν και πρόσθεσε ότι το θέμα θα επανεξεταστεί. "Αναφορικά με το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών, ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές" σημειώνει το υπ. Εσωτερικών στην ανασκοίνωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα