Βρυξέλλες: Συνεδριάζουν οι υπουργοί για Οπτικουαστικά Θέματα


Στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί για Οπτικοακουστικά Θέματα στο πλαίσιο του Συμβουλίου "Παιδεία, Νεολαία, Πολιτισμός και Αθλητισμός". Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Το Συμβούλιο θα προσπαθήσει να καταλήξει σε γενική προσέγγιση σχετικά με την πρόταση αναθεώρησης της οδηγίας

για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων (AVMS). Στόχος της πρότασης είναι να καταστήσει την νομοθεσία αυτή καταλληλότερη για την ψηφιακή εποχή, για παράδειγμα, με την επέκταση του πεδίου εφαρμογής της στις πλατφόρμες ανταλλαγής βίντεο. Επίσης, η πρόταση εισάγει αυστηρότερες υποχρεώσεις όσον αφορά την προώθηση των ευρωπαϊκών έργων για τις κατά παραγγελία υπηρεσίες.

Το Συμβούλιο θα εγκρίνει επίσης συμπεράσματα για στρατηγική προσέγγιση της ΕΕ όσον αφορά τις διεθνείς πολιτιστικές σχέσεις, ως συνέχεια της κοινής ανακοίνωσης της Επιτροπής και της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για μια στρατηγική της ΕΕ στον τομέα των διεθνών πολιτιστικών σχέσεων.

Ο Ν. Παππάς πριν την έναρξη της συνεδρίασης είχει σύντομη συνομιλία, διαδοχικά, με τον Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας,´Αντρους Ανσίπ, τη Γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού και Επικοινωνιών, Φρανουσάζ Νισέν, και τον Κύπριο ομόλογο του, Κώστα Κάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα