Απ' τη Μαδρίτη στην Κωνσταντινούπολη: Οι ίδιες δηλώσεις των Αγγελόπουλων (vid)


Είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός τα έξι τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μια ομάδα που αρνείται να χάσει και έχει κερδίσει τον σεβασμό όλης της Ευρώπης. Μια ομάδα που έφτασε σε τέσσερις τελικούς μέσα στην εξαετία, κερδίζοντας τους δύο εξ αυτών.

Κοινό χαρακτηριστικό των τελικών που έχασαν; Έπαιξαν στην έδρα του αντιπάλου. Στην πόλη του. Το 2015 ήταν η Μαδρίτη και η Ρεάλ που είχε τη στήριξη 14.000 φίλων της. Το 2017 ήταν η Κωνσταντινούπολη και η Φενέρ που είχε περισσότερους από 13.000

στο "Σινάν Ερντέμ".

Οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος σχολίασαν το συγκεκριμένο γεγονός. Και ζήτησαν να υπάρξει Final Four που θα γίνει στην Ελλάδα. Δύσκολο βέβαια, λόγω οικονομικών συνθηκών, κάτι που γνωρίζουν και οι ίδιοι. Δεν έχουν άδικο. Πράγματι ο Ολυμπιακός είχε δύο κερδισμένους τελικούς σε ουδέτερο έδαφος και δύο χαμένους στην πόλη των αντιπάλων. Αλλά έτσι είναι η διοργάνωση. Γνωρίζεις από πριν τι αντιμετωπίζεις.

Χαμένοι τελικοί, ίδιες δηλώσεις

Tα αφεντικά της ΚΑΕ Ολυμπιακός έφεραν σε πρώτο πλάνο το γεγονός πως οι Πειραιώτες έπαιζαν εκτός έδρας, ενώ εξέφρασαν την άποψη πως η Φενέρμπαχτσε δεν προκαλεί θαυμασμό.«Είμαστε περήφανοι για ο, τι κάναμε. Η ομάδα έφτασε στον τελικό και έχασε εκτός έδρας. Ελπίζω να γίνει και στην Ελλάδα ένας τελικός κι ας είναι και στο ΟΑΚΑ. Θα έχει 15.000 οπαδούς. Συγχαρητήρια στην Φενέρμπαχτσε, αλλά δεν μου προκαλεί θαυμασμό», ανέφερε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Παναγιώτης: «Παίζεις τελικό Euroleague και τα 13/15 εισιτήρια τα έχει η γηπεδούχος ομάδα. Του χρόνου στο Βελιγράδι δεν θα είναι έτσι τα εισιτήρια».

Οι πρώτες τους δηλώσεις μετά τον χαμένο τελικό παρουσιάζουν τεράστιες ομοιότητες με όσα είχαν πει και μετά το Final Four του 2015, στη Μαδρίτη όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την οικοδέσποινα Ρεάλ.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχε πει χαρακτηριστικά: «Νομίζω πως θα κερδίζαμε, έτυχε να παίξουμε έναν τελικό εκτός έδρας, μέσα στη Μαδρίτη με τόσο κόσμο. Πιστεύω πως εάν ήταν σε ένα άλλο γήπεδο θα κερδίζαμε χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ομάδα δεν είχε αδειάσει και αγωνιστικά μετά το θαύμα, τον άθλο με την ΤΣΣΚΑ. Εντάξει, η Ρεάλ αξίζει συγχαρητηρίων, δεν ξέρω αν αξίζει θαυμασμού με το μπάσκετ που έπαιξε και με την πορεία της τη γενικότερη».

Έναν χρόνο νωρίτερα, το 2014, μία άλλη ήττα από την Ρεάλ (σ.σ. στον 5ο προημιτελικό, εκτός έδρας) είχε προκαλέσει τα αιχμηρά σχόλια του Παναγιώτη Αγγελόπουλου που μείωσε τους Μαδριλένους: «Είναι ένα συνονθύλευμα από καλούς παίκτες, αλλά με τον τρόπο που παίζουν δεν έδειξαν κανέναν σεβασμό στον Ολυμπιακό, που πήρε δύο πρωταθλήματα Ευρώπης και τους ταπείνωσε πέρσι στον τελικό. Τον έχουν τσακίσει τον Σπανούλη στο ξύλο και όταν το παιχνίδι έχει κριθεί, να πηγαίνουν τα δύο γκαρντ και να τον σηκώνουν εικονικά είναι μια εικόνα αηδίας για μένα. Εύχομαι να πατώσουν στο Final Four».

Keywords
Τυχαία Θέματα