Ο νέος επικεφαλής της CIA στην Τουρκία για βοήθεια κατά της τρομοκρατίας

15:12 8/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Στην Τουρκία αναμένεται να φτάσει την Πέμπτη ο νέος επικεφαλής της CIA Μάικ Πόμπεο προκειμένου να συντονίσει τη δράση των τουρκικών αρχών κατά του ISIS στα συριακά προπύργια των τζιχαντιστών, Αλ Μπαμπ και Ράκα, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας.

Το ταξίδι του Πόμπεο έρχεται ως συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Τρίτη ο Ντόναλτ Τραμπ και ο Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι

συζήτησαν τη δημιουργία ασφαλών ζωνών στη βόρεια Συρία, την προσφυγική κρίση και τη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία. Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε στον Αμερικανό ομόλογό του το πάγιο τουρκικό αίτημα οι ΗΠΑ να σταματήσουν να παρέχουν βοήθεια στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία, οι οποίες αποτελούν αδελφή οργάνωση με το παράνομο στην Τουρκία PKK.

O κ. Πόμπεο θα βρεθεί τόσο το θέμα των YPG όσο και εκείνο του δικτύου του Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα, αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του πρόσφατου, αποτυχημένου πραξικοπήματος στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα