Ο Μοσκοβισί, ο Ντάισελμπλουμ και το παλιό κόλπο από τις ταινίες


Τον καλό και τον κακό.. μπάτσο μοιάζουν να παίζουν με την Ελλάδα ο Πιερ Μοσκοβισί και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Από τη μια ο Ντάισελμπλουμ προειδοποιεί την Αθήνα ότι εάν το ΔΝΤ δεν αποφασίσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, η χώρα θα χρεοκοπήσει και από την άλλη ο Μοσκοβισί, από ελληνικό έδαφος μάλιστα, τείνει.. χείρα φιλίας,

υπό προϋποθέσεις.

«Είμαι απαιτητικός φίλος», τόνισε ο ευρωπαίος Επίτροπος, εννοώντας σαφέστατα ότι στηρίζει την Αθήνα στα περί παράλογων αιτημάτων από το ΔΝΤ, αλλά απαιτεί και βήματα συμβιβασμού με το Ταμείο και τους ευρωπαίους εταίρους, παράλληλα με σοβαρές μεταρρυθμίσεις.

Επιπλέον, ο Μοσκοβισί πέταξε και το μπαλάκι χθες από τηλεοράσεως στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να κάνει «το επόμενο βήμα», μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Ο Επίτροπος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να καταθέσει αντιπροτάσεις για να δοθεί λύση στο αδιέξοδο στην αξιολόγηση, με ορίζοντα τη Δευτέρα και το Eurogroup 20ης Φεβρουαρίου.

Μια συνεδρίαση που εκ προοιμίου δεν θα προσφέρει τίποτα στο ελληνικό ζήτημα, καθώς όπως έχει δηλώσει προ ημερών ο πρόεδρος του Eurogroup, δεν είναι αρκετός ο χρόνος ως τότε για να υπάρξει λύση.

Η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, τις επόμενες τέσσερις ημέρες, χωρίς τελικά να είναι σαφές τι ακριβώς ισχύει τελικά..Αν όντως δεν υπάρχει χρόνος για συμφωνία, όπως λέει ο Ντάισελμπλουμ, ή υπάρχει, με βάση τα λεγόμενα Μοσκοβισί.

Η Αθήνα πάντως συνεχίζει να υποστηρίζει σε κάθε τόνο πως όλα είναι ανοιχτά, αν όχι για συμφωνία, για μια καταρχήν συμφωνία με σαφή χρονικό ορίζοντα.

Στην πραγματικότητα, το κυβερνητικό επιτελείο είναι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς οι επιλογές μοιάζουν να είναι δυο: Επώδυνος συμβιβασμός ή επιστροφή στην αβεβαιότητα με θύμησες από το όχι και τόσο μακρινό 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα