Ντόναλντ Τραμπ: Έκανε retweet αντιισλαμικά βίντεο της Ακροδεξιάς


Αναπαραγωγή αντιισλαμικών βίντεο τα οποία ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η Τζέιντα Φράνσεν, αναπληρώτρια ηγέτιδα της βρετανικής ακροδεξιάς οργάνωσης «Πρώτα η Βρετανία» (Britain First) έκανε με retweet ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, από τον προσωπικό του λογαριασμό (@realDonaldTrump) στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

"Το Britain First επιδιώκει να διχάσει τις κοινότητες χρησιμοποιώντας ρητορική γεμάτη

μίσος που διασπείρει ψέματα και προκαλεί εντάσεις", είπε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας. "Ήταν λάθος που το έκανε αυτό ο πρόεδρος Τραμπ", πρόσθεσε.

"Οι Βρετανοί απορρίπτουν μαζικά τη ρητορική των προκαταλήψεων της άκρας δεξιάς, που είναι αντίθετη με τις αξίες τις οποίες εκπροσωπεί αυτή η χώρα, με την ευπρέπεια, την ανεκτικότητα και τον σεβασμό", συνέχισε.

Στα τρία βίντεο, εμφανίζεται «μουσουλμάνος μετανάστης» να ξυλοκοπεί έναν νεαρό Ολλανδό, άγνωστο πού, σε ένα άλλο ένας μουσουλμάνος με γενειάδα εμφανίζεται να καταστρέφει ένα μικρό άγαλμα της Παναγίας και στο τρίτο, με βάση την περιγραφή, εμφανίζεται «ισλαμιστικός όχλος» να σπρώχνει έναν έφηβο από ταράτσα κτηρίου.

VIDEO: Islamist mob pushes teenage boy off roof and beats him to death! pic.twitter.com/XxtlxNNSiP

— Jayda Fransen (@JaydaBF) November 29, 2017

VIDEO: Muslim migrant beats up Dutch boy on crutches! pic.twitter.com/11LgbfFJDq

— Jayda Fransen (@JaydaBF) November 28, 2017

VIDEO: Muslim Destroys a Statue of Virgin Mary! pic.twitter.com/qhkrfQrtjV

— Jayda Fransen (@JaydaBF) November 29, 2017

Η Britain First είναι ακροδεξιά, υπερεθνικιστική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 2011 ως διάσπαση του νεοφασιστικού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (BNP). Η πλατφόρμα της οργάνωσης κινείται γύρω από την αντίθεση στον πολυπολιτισμό και την «ισλαμοποίηση» του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ καλεί σε «χριστιανικές περιπολίες» και «εισβολές σε ισλαμικά τεμένη».

Η ακροδεξιά οργάνωση είχε υπερασπιστεί στο παρελθόν το Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) και τον τότε ηγέτη του, Νάιτζελ Φάρατζ, ως «πατριώτες». Ο Ν. Φάρατζ είχε υποστηρίξει ενεργά τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ στην εκστρατεία για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα