Μετά τα Χριστούγεννα... τι;

16:43 9/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Παραδοσιακά, το διάστημα των εορτών στην χώρα μας, έχει συνδυαστεί με υπερφαγίες, κατανάλωση αλκοόλ πέραν του φυσιολογικού και απουσία άσκησης.
Το καθένα από τα παραπάνω ή ακόμη χειρότερα, ο συνδυασμός τους είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε εκτεταμένη πρόσληψη βάρους.

Η εν λόγω πρόσληψη βάρους μας οδηγεί, επίσης παραδοσιακά, σε ακραίες δίαιτες πείνας ή υπερεντατικούς ρυθμούς άσκησης, τα οποία καταπονούν την ψυχολογία μας και μπορούν να αποτελέσουν μεγάλο κίνδυνο για την υγεία, εάν εφαρμόζονται

χωρίς την παρακολούθηση από κάποιον επαγγελματία του χώρου.
Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά απλά, αλλά απαραίτητα, βήματα για την ομαλή επιστροφή μας σε μια ευχάριστη και υγιεινή καθημερινότητα.

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ:
Το σημαντικότερο βήμα πριν επισκεφτείτε έναν διατροφολόγο, είναι η πλήρης συνειδητοποίηση της αλλαγής που θα επέλθει στην καθημερινότητά σας, αλλά και η
απόφαση να οριστεί ένας ρεαλιστικός στόχος απώλειας κιλών. Η αποφασιστικότητα και η προσήλωση στον στόχο αυτό αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας του διατροφολογικού σας προγράμματος.

ΠΡΙΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΑΣ:
Ανατρέξτε στο τελευταίο σας πρόγραμμα διατροφής, που έμεινε ξεχασμένο πάνω στην πόρτα του ψυγείου και απομακρυνθείτε το συντομότερο δυνατόν από τις διάφορες, γλυκές ή αλμυρές, “κακές συνήθειες” και ατασθαλίες των γιορταστικών τραπεζιών. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον διατροφολόγο σας, που έχει πλήρη γνώση του ιατρικού σας ιστορικού και των αναγκών του οργανισμού σας, ώστε να σας βοηθήσει για μια ομαλή μετάβαση στο προσωπικό σας ημερήσιο σιτηρέσιο.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ:
Καθώς η μεγαλύτερη πρόκληση για τους μικρούς μας φίλους μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων είναι η επιστροφή στο σχολείο, έτσι και η επιστροφή τους σε μια ισρροπημένη διατροφή αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα. Η μετάβαση από τις οικογενειακές διατροφικές συνήθειες, με τα γλυκά της γιαγιάς και τα εορταστικά
τραπέζια, στο σχολικό περιβάλλον πρέπει να γίνει σταδιακά, με μετριασμό και σίγουρα ΟΧΙ υπερπρόσληψη γλυκαντικών ουσιών.

ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ:
Επισκεφθείτε το γυμναστήριο και συμβουλευτείτε τον γυμναστή σας ώστε να γίνει ένας Πρωτοβάθμιος Έλεγχος του Βάρους σας. Ανάλογα με τις ανάγκες του ασκούμενου μπορεί να κριθεί απαραίτητη η σταθεροποίηση στο βάρος έναρξης προ των εορτών και κατ’επέκταση η επιλογή ενός “κλειδωμένου” μοτίβου άσκησης που θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου-αποτελέσματος.
Επειδή η ζωή είναι όμορφη, και όλες οι διατροφικές απολαύσεις που συντελούν σε αυτήν της την ομορφιά είναι πλούσιες σε θερμίδες, ΕΜΕΙΣ θα είμαστε πάντα εκεί για να σας συμβουλεύουμε ορθά!!!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Χ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Specialised Personal & Group Trainer (W/L - F/A sp/ty)
Certified Group Fitness Expert
Kλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος M.Sc.
Sports Science & Rehabilitation
Πιστοποιημένος Ερευνητής Π.Ο.Υ. (W.H.O.)

Keywords
Τυχαία Θέματα