Με προεκλογικό άρωμα: Ο Κυριάκος στήνει το διεθνές του προφίλ


Η ενίσχυση των σχέσεων του με τις ηγεσίες χωρών της βαλκανικής, αλλά και η προώθηση διαύλων επικοινωνίας με τις κυβερνήσεις των ισχυρών κρατών της Ευρώπης είναι ο επόμενος στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκινά σήμερα, Δευτέρα σειρά διεθνών επαφών.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μεταβαίνει στη Βουλγαρία, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρα, κ. Μπ. Μπορισόφ και στη συνέχεια θα δει τον πρόεδρο κ. Πλεβιενεφ. Το βράδυ, ο επικεφαλής της ΝΔ θα μεταβεί στη Σερβία, όπου επίσης θα έχει σειρά επαφών με τον πρόεδρο κ. Νίκολιτς

και τον πρωθυπουργό κ. Βουκιτς, ενώ θα ο ίδιος θα γίνει δεκτός και από τον πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο. Οι συναντήσεις αυτές αποκτούν ιδιοτελή σημασία, καθώς γίνονται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, με τις τουρκικές προκλήσεις να εντείνονται και την Αλβανία να προβάλει σταθερά ανεκδιήγητες διεκδικήσεις έναντι της χώρας μας.

Οι ευρωπαϊκός μαραθώνιος του κ. Μητσοτάκη θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr, προετοιμάζονται πολιτικές συναντήσεις τόσο στο Παρίσι όσο και στο Βερολίνο. Ο πρόεδρος της ΝΔ, που ήδη χθες το βράδυ συνεχάρη τον νικητή στις εσωκομματικές εκλογές της γαλλικής δεξιάς, κ. Φρ. Φιγιόν, θα μεταβεί στην γαλλική πρωτεύουσα μέσα στον μήνα και είναι πιθανόν να έχει συνάντηση με τον υποψήφιο στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Τέλος, οι δίαυλοι επικοινωνίας με την γερμανική κυβέρνηση παραμένουν ανοιχτοί και αναμένεται η οριστικοποίηση των συναντήσεων του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου να μεταβεί και στο Βερολίνο.

Για τον κ. Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά σημαντική η οικοδόμηση νέων σχέσεων εμπιστοσύνης τόσο με τα γειτονικά μας κράτη όσο και με τις ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες, έτσι ώστε μετά τις ελληνικές εκλογές (οποτεδήποτε και εάν αυτές γίνουν) να υπάρξουν οι απαραίτητες συναινέσεις προς την κατεύθυνση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια, αλλά και -ως προς τους δανειστές - ένας κοινός τόπος, που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο απο την κρίση, χωρίς να υπάρξουν επιπρόσθετα βάρη για τους πολίτες .

Στο εσωτερικό, αποτελεί κοινή εκτίμηση πλέον στη ΝΔ ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφύγει σε εκλογές, καθώς είναι εμφανές ότι λειτουργεί υπό το καθεστώς μιας διπλής πίεσης: από τη μια πλευρά είναι οι δανειστές, που ζητούν επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και από την άλλη η κοινωνία που "φωνάζει" ότι δεν αντέχει αλλά βάρη. Στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αξιολόγησαν, ως εξόχως σημαντική την αναφορά του πρωθυπουργού (στην κοινοβουλευτική του ομάδα ) στο ενδεχόμενο εκλογών και για το λόγο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει από όλους, βουλευτές και στελέχη, να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα