Koμοτηνή: ΕΡΤ Δελτίο Ειδήσεων 28-11-2016

08:38 28/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Kυβέρνηση-Πολιτική

Α. Τσίπρας «Ανάπτυξη με κοινωνικό και γεωγραφικό πρόσημο στη Θράκη»

Για θέσεις εργασίας οι οποίες θα προκύψουν από την Ανάπτυξη με κοινωνικό και γεωγραφικό πρόσημο και όχι αθηνοκεντρικό σε περιοχές με εθνική και στρατηγική σημασία, όπως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην περιοδεία του στη Θράκη.
Και στην πολιτική ομιλία

του, αλλά και στην τοποθέτησή του στη σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς, αλλά και στις εννέα τον αριθμό ομιλίες που έκανε σε σταθμούς της περιοδείας στη Θράκη, υπογράμμιζε τη σπουδαιότητα της Θράκης, και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ως Διαμετακομιστικό, Εμπορικό και Ενεργειακό Κέντρο, για την ευρύτερη Βαλκανική χερσόνησο, αλλά και για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο πεδίο της σύνδεσης και της μεταφοράς ενέργειας, Ανατολής-Δύσης, αλλά και Μεταφορών, μεταξύ Μεσογείου και Μαύρης Θάλασσας.
«Ο σχεδιασμός για τη Θράκη που θα αφορά την ανάπτυξη αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, θα είναι εθνικής στρατηγικής και σημασίας και δεν θα αφορά μόνο την παρούσα κυβέρνηση. Σας θέλω όλους συνεργούς , προκειμένου πιο οργανωμένα να λύσουμε χρόνια προβλήματα, να σταθούμε στις πιο ενδεδειγμένες λύσεις και να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις , για να καταστήσουμε την ανάπτυξη πραγματικότητα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Υποδομές έργα, θέσεις εργασίας
Στη συνέχεια ανέφερε τις επισκέψεις στην Αλεξανδρούπολη στο Λιμάνι και στον ΤΑΠ. Στην σιδηροδρομική σύνδεση Μπουργάς-Αλεξ-πολη, μέσω της οποίας πιο γρήγορα τα εμπορεύματα θα μεταφέρονται από την Μεσόγειο στην Μαύρη θάλασσα, παρακάμπτοντας τα Στενά. Στάθηκε στο δίκτυο των κάθετων αξόνων. Στην χρήση του Φυσικού αερίου από τις πόλεις της Θράκης στον πλωτό σταθμό αεριοποιήσης υγροποιημένου φυσικού αερίου(LNG ) και στον AGB, όπου από τα έργα των οποίων θα προκύψουν θέσεις εργασίας.
Σε ότι αφορά τον Πρωτογενή Τομέα υποστήριξε πως ο συγκεκριμένος τομέας και η Μεταποίηση ήταν και είναι παραδοσιακοί πυλώνες για την οικονομική ζώνη της Θράκης, η οποία πια τα τελευταία χρόνια βίωσε τον εφιάλτη της αποβιομηχάνισης.
Έμφαση όπως είπε θα δοθεί στην Έρευνα, την Καινοτομία και την Εκπαίδευση. Στόχος όλων των πολιτικών και των ενεργειών θα είναι η Δίκαιη ανάπτυξη, η μείωση της ανεργίας και της φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.
Τέλος κάλεσε τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και έξω από κόμματα να δουλέψουν για το καλό της Χώρας, γυρίζοντας σελίδα και κλείνοντας έτσι τον κύκλο της Μεταπολίτευσης.

Συναντήσεις του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με Μητροπολίτες και Μουφτήδες της Θράκης
Τρεις διαδοχικές συναντήσεις είχε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, στο περιθώριο της περιοδείας του πρωθυπουργού στη Θράκη, τον οποίο συνόδευε.
Αρχικά συναντήθηκε στα γραφεία της Μουφτείας Κομοτηνής με τον Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή και τον Σοφολογιότατο Μουφτή Ξάνθης, Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου.
Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο Μουφτήδες περιέγραψαν στον υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία της Μουφτείας και τον συνεχάρησαν για το σεβασμό και τη φροντίδα με την οποία το υπουργείο αντιμετωπίζει τη μουσουλμανική θρησκευτική εκπαίδευση. Οι Μουφτήδες δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν ιδιαίτερη τιμή για το γεγονός ότι το υπουργείο δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα του την απάντηση των Σοφολογιοτάτων για μείζονα θέματα του Ισλάμ και εξήραν την ευαισθησία του υπουργού για τις θρησκευτικές ελευθερίες.
Ο κ. Γαβρόγλου είχε συνάντηση και με τέσσερις Μητροπολίτες, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας Κομοτηνής. Οι Μητροπολίτες επέμειναν στην ανάγκη η Ελλάδα να αναδείξει την αρμονική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη, που μπορεί να αποτελέσει πανευρωπαϊκό παράδειγμα. Ο υπουργός προσκάλεσε τους Μητροπολίτες καθώς και τους Μουφτήδες στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν εκτενέστερα και επί συγκεκριμένων υπομνημάτων τα θέματα που ετέθησαν.
Ο Κώστας Γαβρόγλου κατά την περιοδεία του επισκέφθηκε και το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και τους καθηγητές του σχολείου.
Υγεία
Κανένας λόγος ανησυχίας για τους μαθητές του 3ου Λυκείου Κομοτηνής
Προκαταρκτική εξέταση έχει διατάξει ο Εισαγγελέας Αθηνών για την οξεία γαστρεντερίτιδα 65 μαθητών από το 2ο Λύκειο Κομοτηνής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε 2 νοσοκομεία των Αθηνών, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στην Αθήνα.
Οι συνοδοί καθηγητές και οι μαθητές πραγματοποίησαν 3 στάσεις για φαγητό στο ταξίδι τους προς την Αθήνα και φτάνοντας στον προορισμό τους οι μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα διάρροιας, εμετού και πυρετού και οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Γεννηματάς Ιπποκράτειο και αργότερα Σισμανόγλειο.
Μετά από επικοινωνία της ΕΡΤ Κομοτηνής με την υπεύθυνη της εκδρομής κ. Ζαπατέλη, η κατάσταση υγείας των μαθητών δεν εμπνέει ανησυχία και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, σχετικά με την υγεία των μαθητών, θα γίνει και η επιστροφή τους, στην Κομοτηνή, αεροπορικώς.
«Η κατάσταση αν και δύσκολη, την αντιμετωπίσαμε και όλα είναι υπό έλεγχο. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας από κανέναν», δήλωσε η κ. Ζαπατέλη.

Πρωτογενής Τομέας
Παράταση του προγράμματος Νέων Αγροτών
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει την παράταση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης στο πλαίσιο του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020 ως εξής: Τελευταία ημέρα οριστικοποίησης ηλεκτρονικής υποβολής ορίζεται η Παρασκευή, 23.12.2016 ενώ τελευταία ημέρα προσκόμισης του φακέλου υποψηφιότητας στις ΔΑΟΚ η Δευτέρα, 9.1.2017.

Κόμματα
Εκδήλωση για τον Πρωτογενή Τομέα της ΔΗμ. Συμπαράταξης
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη Νομού Ροδόπης , διοργανώνει στις 30 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 14.15 στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, οδός Καβείρων 12, στην συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν στα ΜΜΕ , με θέμα τα αγροτικά ζητήματα της περιοχής , οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος , Πρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Μιχάλης Τζελέπης, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ν. Σερρών.
Προηγουμένως θα παραβρεθούν σε σύσκεψη με τους αγροτοκτηνοτροφικούς φορείς του νομού και το απόγευμα στις 18.00 στον ίδιο χώρο θα αναφερθούν στο θέμα «Αγροτική ανάπτυξη της Θράκης. Λύσεις και Προτάσεις ».
Εκπαίδευση

Παράσταση διαμαρτυρίας του Μουσικού Σχολείου για το στεγαστικό ζήτημα
Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει σήμερα το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, στο πλαίσιο κινητοποίησης όλων των Μουσικών Σχολείων της Χώρας που αντιμετωπίζουν προβλήματα. τ Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης αναφέρει πως,
Διαμαρτύρονται κυρίως για την έλλειψη καθηγητών για άλλη μια χρονιά.
Την ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά προκειμένου να πάνε στο σχολείο τους, αφού οι μεταφορές δεν υπάρχουν καθόλου ή δεν εξυπηρετούν πάντα.
Την ψευδή υπόσχεση της κυβέρνησης , να τους παραχωρήσει πιστοποίηση σπουδών στα μουσικά μαθήματα μέσα από πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ο νόμος ορίζει.
Επιπλέον το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ αντιμετωπίζει και το πρόβλημα στέγασης που χρονίζει εδώ και 17 χρόνια. Όλοι πλέον γνωρίζουν πολύ καλά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πορεία διαμαρτυρίαςθα πραγματοποιήσει στις 9:30 το πρωΐ και το Μουσικό Σχολειο Κομοτηνής, στους δρόμους της πόλης.

Και δεύτερο βραβείο ποιότητας για το ΓΕΛ Ιάσμου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι μαθητές του ΓΕΛ Ιάσμου, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μαρίας Πασπαράκη, κατόρθωσαν να κερδίσουν Ευρωπαϊκό βραβείο ποιότητας eTwinning για την τελειότητα της εργασίας που πραγματοποίησαν κατά το σχολ. έτος 2015-16 με θέμα “Fairy Tales Updated”, σε συνεργασία με τους μαθητές του σχολείου από το Μιλάνο της Ιταλίας .
Η εργασία των μαθητών του τμήματος Α2 αποτελεί διασκευή κλασσικών παραμυθιών και μεταφορά τους στην σημερινή πραγματικότητα. Οι μαθητές μελέτησαν αρχικά το θεωρητικό πλαίσιο της συγγραφής ενός παραμυθιού, στη συνέχεια ερεύνησαν την ιστορία των παραμυθιών στον τόπο τους (ιταλικά και ελληνικά παραμύθια) και ολοκλήρωσαν την εργασία τους με την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book) στο οποίο διασκεύασαν έξι κλασσικά παραμύθια: Την Ωραία Κοιμωμένη, την Κοκκινοσκουφίτσα, τη Σταχτοπούτα, τον Χάνσελ και τη Γκρέτελ, τη Χιονάτη και τα Καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα.

4η στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης
Την 4η θέση κατέκτησε στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής η ομάδα Robospecialists από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης με προπονητή τον Αθανάσιο Μπαλαφούτη.
Μετά από διαδοχικές προκρίσεις, επί των ΗΠΑ, έφτασε στον ημιτελικό, όπου έχασε από την Ταιβάν. Στο μικρό τελικό αντιμετώπισε τη Ρωσία χάνοντας με 4-3 και καταλαμβάνοντας, τελικά την 4η θέση στην κατηγορία OPEN Λυκείων. Eίναι άλλη μια μεγάλη διάκριση για τους μαθητές από την Ξάνθη, μετά την περυσινή δεύτερη θέση στην ίδια διοργάνωση.Η Ξάνθη μετείχε με 3 ομάδες, μια παιδική και δύο ομάδες του 1ου ΓΕΛ, στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που έγινε στην Ινδία.

«Ευκαιρίες μαθησιακής κινητικότητας για νέους»
Στο πλαίσιο της συνεχούς και συστηματικής ενημέρωσης για το Πρόγραμμα Erasmus+ /τομέας Νεολαία, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EuropeDirectΚομοτηνής, το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Δήμου Κομοτηνής συνδιοργανώνουν με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης/Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+/τομέας Νεολαία την Τρίτη 29 Νοεμβρίου2016, ανοιχτή δράση ενημέρωσης, με τίτλο:
«Ευκαιρίες μαθησιακής κινητικότητας για νέους»
Για τις ανάγκες της εκδήλωσης θα στηθεί περίπτερο με ενημερωτικό υλικό για το Πρόγραμμα Erasmus+/ τομέας Νεολαία και το Δίκτυο Eurodesk, στον πεζόδρομο της παλιάς Νομικής (Δ.Π.Θ) και ώρα 13:30-15:00.

Πολιτισμός
Υποψήφια για το Κάρολος Κουν η Ελένη
Για το Βραβείο «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ» ερμηνείας ηθοποιού σε ελληνικό έργο είναι υποψήφια η Κομοτηναία, αγαπημένη ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου για την ερμηνεία της στο έργο «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που ανέβηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Παράσταση η οποία φιλοξενήθηκε και στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και την οποία, όχι τυχαία, αγκάλιασε το κοινό. Όπως συνέβη στην περιοδεία της παράστασης σε όλη τη χώρα.

Στρατός
Βολή όλμων
Βολή όλμων θα εκτελεστεί στις 29, 30 Νοε και 1 Δεκ από τις 08:00 έως 22:00, στο πεδίο βολής «ΜΑΧΑΙΡΑ». Επικίνδυνη περιοχή περιλαμβάνεται μεταξύ των χωριών: ΑΣΩΜΑΤΟΣ – ΥΨ. ΚΑΜΑΡΙ – ΥΨ. 805 – ΥΨ. ΜΑΝΔΡΑ – ΦΥΛΛΑΚΙΟ ΜΑΧΑΙΡΑ – ΥΨ. ΛΙΘΟΣ. Στις περιοχές αυτές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κίνηση ανθρώπων, οχημάτων και ζώων, κατά τις παραπάνω ώρες για την αποφυγή ατυχημάτων. Μετά το πέρας των βολών, οποιοδήποτε βλήμα βρεθεί από πολίτη, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το αγγίξει γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος και παρακαλείται να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Στρατιωτική, Αστυνομική ή Πολιτική Αρχή.

Keywords
ΕΡΤ, αλέξης τσίπρας, τσιπρας, αλεξανδρουπολη, ταπ, agb, ελλαδα, αθηνα, ιπποκράτειο, κομοτηνη, παα, μμε, σχολεια, πανελλαδικες 2012, σχολειο, δοθει, ηπα, ρωσία, ξανθη, δραση, θεατρο, δηπεθε, νοε, δεκ, κινηση στους δρομους, νουμερα τηλεθεασης, σταση εργασιας, θεματα πανελληνιων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, αλέξης τσίπρας, κομματα, ελενη, ιπποκράτειο, ρωσία, γαστρεντεριτιδα, εθνικη, εργασια, ηθοποιος, ηπα, θαλασσα, θεμα, θρακη, ινδια, μιλανο, μμε, πλαισιο, προγραμμα, ρουχα, σημερινη, σισμανογλειο, υγεια, ωρα, agb, αλεξ, βλημα, φαγητο, γεγονος, γινει, γραφεια, δευτερο, δεκ, δευτερα, δηπεθε, δοθει, δικτυο, εγινε, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, ελλειψη, εργα, εξετασεις, εξι, επικοινωνια, ερευνα, ετος, ευρωπη, ζωνη, ζωων, ιδια, ιδιο, κοκκινοσκουφιτσα, χιονατη, θεσεις εργασιας, θεωρητικο, ιδρυμα, ομιλια, ισλαμ, κυβερνηση, κινηση, κλιμα, λειτουργια, λυκειο, λογο, μεχμετ, μειωση, μικρο, νεολαια, νοε, νοσοκομεια, καμάρι, ομαδα, παντα, οδος, οχηματων, παραμυθια, πεδιο, περιφερειακο, πιστοποιηση, προβληματα, ρολο, συνεχεια, σκηνοθεσια, σχολειο, ταλαιπωρια, ταπ, τιμη, τριτη, συμπτωματα, υπουργος παιδειας, ωρες, ελληνικα, εννεα, χωρα, υπουργειο, κωστας, νοσοκομειο, οξεια, ομαδες, σκηνη, ταξιδι, θανασης, θεματα, θεσεις, υγειας, υλικο
Τυχαία Θέματα