Με γραβάτα η Περιστέρα στο Survivor


Ο Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα, η Περιστέρα πίεσε τη Λαγκάρντ για το χρέος και ο Ευκλείδης παραδέχεται στη Βουλή την τηλεθέαση που κάνει το Survivor.

Κάποτε, ο Ανδρέας φορούσε ζιβάγκο, ο Μητσοτάκης ήταν "γκαντέμης", ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος έλεγε τα σκυλάδικα πολιτιστικά κέντρα.

Τα

στερεότυπα εικόνας με άγρια δόση κουτόχορτου, κουτσομπολιού και ελαφρότητας στο φόρτε τους.

Κάθε εποχή έχει τα δικά της μοτίβα. Και κάθε κυβέρνηση που... σέβεται τον εαυτό της έχει τους επικοινωνιακούς της κώδικες, τα φιλικά ΜΜΕ που τα προβάλλουν. Και τους βολικούς υπηκόους που ακούν, πιστεύουν και ψηφίζουν.

Ομως επιστρέψετε μου να έχω τις απορίες μου: Πολιτικά θα μιλήσει κανείς;

Η Αριστερά δεν έμπαινε εύκολα στη νόρμα της αστικής ποπ κουλτούρας. Ισως μόνο η Αριστερά των σαλονιών όπως έλεγε υποτιμητικά ο Ανδρέας Παπανδρέου για το ΚΚΕ εσ. του Λεωνίδα Κϋρκου.

Η πρώτη φορά Αριστερά του Αλέξη, όχι μόνο άκουσε τις Σειρήνες της επικοινωνιακής διαχείρισης στα πρότυπα των παλαιών κομμάτων, αλλά - ελλείψει χρημάτων και επιχειρημάτων - έχει αναγάγει αυτή την επικοινωνιακή διαχείριση, σε βασικό εργαλείο άσκησης πολιτικής.

Δεν είναι εύκολο πράγμα να δικαιολογήσεις κωλοτούμπες, πιρουέτες, μνημόνια. Πρέπει να ισοφαρίσεις. Κάποτε η λύση ήταν άρτος και θεάματα. Σήμερα είναι πιο πολύπλοκες οι λύσεις:

Τα αντίμετρα που θα εφαρμοσούν αν και εφόσον...


Το άπαξ βοήθημα που το ονομάζουμε 13η σύνταξη για να δίνει την αίσθηση του μόνιμου...


Εγκαίνια με ταρατατζούμ και παράτες, δρόμων που άλλοι σκέφτηκαν, άλλοι ξεκίνησαν, άλλοι βρήκαν τρόπους χρηματοδότησης και εμείς απλώς κόβουμε κορδέλες.


Μα τι λέω; Ως γνήσιος εκπρόσωπος του Διαφωτισμού, εγώ ο Βολταίρος, ξέρω ότι "Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο όταν η κυβέρνηση έχει άδικο".

Γι' αυτό και προτείνω να φορέσει γραβάτα η Περιστέρα και να πάει στο επόμενο Survivor.

Keywords
Τυχαία Θέματα