Κένυα: Νεκρός ένας υποστηρικτής της αντιπολίτευσης από αστυνομικά πυρά


Τουλάχιστον ένας υποστηρικτής της αντιπολίτευσης στην Κένυα σκοτώθηκε στην πόλη Κισούμου, αφού δέχθηκε μια σφαίρα στη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, οι οποίες ξέσπασαν στο περιθώριο των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιούνται στη χώρα, ανακοίνωσαν ιατρική και αστυνομική πηγή.

«Διακομίστηκε με ένα τραύμα στον δεξί μηρό, πέθανε στο νοσοκομείο Τζαραμόγκι εξαιτίας της μεγάλης απώλειας αίματος», δήλωσε η ιατρική πηγή, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Αξιωματούχος της αστυνομίας επιβεβαίωσε την πληροφορία για τον θάνατο του 19χρονου υποστηρικτή

της αντιπολίτευσης, η οποία έχει καλέσει σε μποϊκοτάζ των εκλογών.

Η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα μοιάζει να είναι καλή, ενώ «τα εκλογικά κέντρα έχουν ανοίξει στο 90% της Κένυας και η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Φρεντ Μάτιανγκι.


Στην πόλη Μιγκόρι, επίσης στη δυτική Κένυα, προπύργιο της αντιπολίτευσης, πολλές εκατοντάδες νεαροί συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό δρόμο και έστησαν οδοφράγματα.

Οι λίγοι εκλογικοί αντιπρόσωποι που είχαν σταλεί στην Κισούμου, θέατρο των αιματηρών επεισοδίων που ξέσπασαν μετά τις εκλογές του 2007, κρύφτηκαν στα εκλογικά κέντρα και δεν κατάφεραν να διανείμουν εκλογικό υλικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα